[80 B3 1.8 DZ]Problem z automatem
[80 B3 1.8 DZ]Problem z automatem
to znowu ja,mam klopot z automatyczna skrzynia biegow tzn. na trzecim biegu jak jade np 100km/h to obroty mam 4000!!! malo mi silnik nie wyskoczy!!! mowia ze to podobno inny dyfer jest zalozony i ma przelozenie inne, bo podobno byl wymieniany, tak mowil poprzedni wlasciciel?...olej jest ok mowia tez ze ten mechanizm od zmiany biegow w srodku jest brudny(konwerter) i podobno reguluje sie przeskok(dlugosc biegow) jakas linka przy skrzyni ta co biegi wybiera. nie mozna wytrzymac tych obrotow!!! przy 120km/h ma 5000!!!!! cos jest nie tak!!! prosze o pomoc w tej kwesti. dzieki.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2007, 09:40 przez moolin, łącznie zmieniany 1 raz.
skrzynia automatyczna B3
mam trzy biegi bo to jest trzybiegowa skrzynia, ale jezeli dyfer jest zalozony z innym przelozeniem to prawdopodobnie takie wlasnie beda obroty silnika... ale nie moze tak byc ze przy 120km/h mam 5000obr/min!!!! ludzie, czy ma ktos taki nieszczesny automat jak ja w B3?!!!??? co robic i jak to jest u was? pozdro...
to jest audi b3 , a nie b2, czyli mowisz ze to jest normalne? nie mozliwe!!!! to co to za jazda?!! ostatnio jechalem 160km/h i panewka mi poszla na korbowodzie!!! bo mial takie obroty ze hej!!!! moze zamienic ta skrzynie na manual? troche to jest roboty no ale jak mam tak jezdzic to rany!!! pozdr...
Twoim problemem jest zły dobór ASB do danego silnika.Skrzynie biegów NIE reguluje sobie prędkości.Brudny konwerter nie jest tu przyczyną.
Moja 3-biegówka bez problemu rozpedzała auto do 180km/h na 3 biegu.120 miałem na końcu 2-ego.
Wymiana na manuala to dosyć duża przeróbka.Jednak będzie tańsza niż doprowadzenie automatu do stanu używalnosci.
Moja 3-biegówka bez problemu rozpedzała auto do 180km/h na 3 biegu.120 miałem na końcu 2-ego.
Wymiana na manuala to dosyć duża przeróbka.Jednak będzie tańsza niż doprowadzenie automatu do stanu używalnosci.
co to jest ASB? bo nie wiem co to oznacza? gosc ktory naprawia skrzynie biegow, mowi ze pewnie przy remoncie dyfra zostal inny zalozony z innym przelozeniem, bo oryginal jest trudno osiagalny!!! i to moze byc przyczyna? jak i tarczki na trzecim biegu ktory chyba przeciaga. niech ktos jeszcze podpowie mi co moze byc? dziekuje!!!
no racja mechanizm roznicowy, a mam pytanie,czy ktos ma taka skrzynie do 1.8 benzyna sprzedac? patrzylem na alegro ale nie wiele tego jest , a jak juz jest to uszkodzona, ale moze mechanizm roznicowy o takim przelozeniu jaki powinienem miec przelozyc z innej skrzyni? co ty na to? bo juz nie mam sily z tym autem!!!
Wspomniałem bo być może środek mozna by było przerzucić.
Ta skrzynia fabrycznie chodziła ze 100 konnym benzyniakiem.Tyle ze 5-cylindrowym.Nie jestem do końca pewien czy zgra się z silnikiem.
Jak chcesz to możesz zabrać nawet za "przysłowiowa flaszkę" .Tylko nie wiem na 100 % czy coś sie z niej przyda. Ona jest z 84roku.
Ta skrzynia fabrycznie chodziła ze 100 konnym benzyniakiem.Tyle ze 5-cylindrowym.Nie jestem do końca pewien czy zgra się z silnikiem.
Jak chcesz to możesz zabrać nawet za "przysłowiowa flaszkę" .Tylko nie wiem na 100 % czy coś sie z niej przyda. Ona jest z 84roku.