[80 B4 1.9 1Z] nie świecą kontrolki
[80 B4 1.9 1Z] nie świecą kontrolki
Witam, mam mały kłopot dzisiaj rano zauważyłem, że mam uszkodzony włącznik od świateł przeciwmgłowych tylnych. Jako, że miałem kilka innych w zapasie to w miejsce uszkodzonego podpiąłem włącznik od awaryjnych i podałem zapłon żeby sprawdzić czy działa. Działało lecz po tym zabiegu już nie podświetlają się żadne przełączniki i nie działają kontrolki w liczniku (świece, ręczny, olej, woda, akku). Reszta czyli podświetlenie zegarów i pokręteł działa. Gdzie szukać rozwiązania tego problemu. Z góry dzięki za pomoc.
Jak się przejechałem to wyszło jeszcze, że nie działają temperatura, prędkościomierz, brotomierz, wskaźnik paliwa i nie nabija kilometrów. Zauważyłem dodatkowo, że na zapalonym silniku oświetlenie wewnątrz zachowuje się podobnie jak po zamknięciu auta centralnym (gaśnie po jakimś czasie). Może to pomoże.
dzisiaj naprawiłem, na szczęście okazało się to być winą bezpiecznika 12 zestaw wskaźników, oświetlenie przełączników, światła
cofania,regulator zasięguświateł,automatyczny układ kontroli, układ
regulacjiprędkości,ABS, komputer pokładowy,gniazdo zespołu pamięci
( tylko urządzenia sterujące) układ zwiększający obroty biegu
jałowego,układ ogrzewania kolektora ssącego, - 15A
i pokazał się nowy kłopot teraz bardzo długo świeci się kontrolka od airbagu jak to zrobić żeby było tak jak wcześniej i gasła razem z immo?
cofania,regulator zasięguświateł,automatyczny układ kontroli, układ
regulacjiprędkości,ABS, komputer pokładowy,gniazdo zespołu pamięci
( tylko urządzenia sterujące) układ zwiększający obroty biegu
jałowego,układ ogrzewania kolektora ssącego, - 15A
i pokazał się nowy kłopot teraz bardzo długo świeci się kontrolka od airbagu jak to zrobić żeby było tak jak wcześniej i gasła razem z immo?