[Audi A4 1.9 TDI] Przeciek pompy wtryskowej
[Audi A4 1.9 TDI] Przeciek pompy wtryskowej
Witam mam pytanie kolega posiada audi a4 1.9 tdi, wycieka roba z tylu pompy wtryskowej, wiem ze jest temat na forum audi a4, ale niechce mi sie logować wiec pytam tutaj. Mam pytanie czy ktoś miał taki sam problem i czy czeba wykręcać pompe. Cieknie to z tyłu pompy pacząc od strony koła zembatego pompy, i kapie na przewody układu chłodzącego. Autko pali dobrze silnik chodzi dobrze, tylko ten wyciek ropy.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
cieknie z tyłu podejżewam ze z tej śruby po środku jak sie niemyle wkręca sie tam przyżąd do regulacji pompy, bądź spod tej blahy co mocowana jest do pompyi do bloku.
Mam jeszcze jedno pytanie nieświecą światła cofania, był u elektromechanika i powiedział że prad jest, podejżewam włoncznik który załancza przy wbijaniu wstecznego biegu, Gdzie on sie znajduje i czy da sie go wykręcić bez problemów ??
Mam jeszcze jedno pytanie nieświecą światła cofania, był u elektromechanika i powiedział że prad jest, podejżewam włoncznik który załancza przy wbijaniu wstecznego biegu, Gdzie on sie znajduje i czy da sie go wykręcić bez problemów ??
tylko jak oddasz do jakiegos majstra to radze zeby ten gosc najpierw sie podpial kompem i spisal na kartce ustawienia.Tak zeby mozna bylo od razu ustawic jak bylo.U mnie niestety pewien partacz popierd.... i dlugo musialem szukac mechaniora zeby wszystko wrocilo do normy.
To jest rada,zebys nie musial tracic nerwow
Ale podpiąć sie ma jak jeszcze niewymontowane czy można wymontować i podpiąć pod kompa??wasermann pisze:tylko jak oddasz do jakiegos majstra to radze zeby ten gosc najpierw sie podpial kompem i spisal na kartce ustawienia.Tak zeby mozna bylo od razu ustawic jak bylo.U mnie niestety pewien partacz popierd.... i dlugo musialem szukac mechaniora zeby wszystko wrocilo do normy.
-
- Forum Audi 80
po zakupie autka u mnie tez okazalo sie ze z pompy wtryskowej mam wyciek no i zrobilem w niej cale uszczelnienie - nie tylko w tym miejscu co cieklo bo ponoc za jakis czas moglbym miec ten sam problem w innym miejscu. No i jak narazie zero wyciekow z pompy wtryskowej, a koszta uszczelnienia - ok 400 zl z podpieciem pozniej pod kompa i reulacja zaplonu.