[1.9TDI 1Z] Vag-com.
-
- Forum Audi 80
[1.9TDI 1Z] Vag-com.
Mam B4 Z 94 styczen.Przeplywka Boscha.Kupilem fejsa na ukladzie 232.Mam program deltascan1Z,ktorym zamierzam ustwic kat wtrysku.Mam tez vaga 311.2 .Mam pytanie.Co zdiagnozuje i sprawdze tym vagiem z tym przeplywomierzem w silniku 1Z?Prosze o konkrety.Kupilem fejsa z zamiarem zrobienia logow.Ale czy to mozliwe?Co da rade zrobic i co zbadac?prosze o rade[/code]
Ostatnio zmieniony 16 mar 2009, 19:41 przez joan.casrex, łącznie zmieniany 1 raz.
[B4 1Z] vag
Jaki sprzęt i oprogramowanie należy mieć w przypadku przepływki Bosha aby można było przeprowadzić diagnostykę silnika.Ja również posiadam u siebie przepływkę Bosha i jestem na etapie robienia interfejsu na Max 232 (nie wiem czy warto).
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Dokładnie interfejsyt z protokolem Can łacza sie ze wszystkim. Tylko ta cena jest zabujcza a za około 400zł mozna kupic już coś takiego na allegro i tez bedzie śmigać byle był na xenie i na canie. A jeszcze jedna podpowiedz czesto i gesto mozna połaczyc sie z tymi starymi boschami za pomoca słabszego laptopa taki około 200mhz i vagu na comie plus oczywiscie pełna wersja vaga wtedy jest 80% szans ze sie połaczy.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Wszystko fajnie ale cena jest wg mnie przesadzaona nawet z tym ori vagiem. A samego fejsa mozna nawet samemu zbudowac za duzo duzo duzo mniej kasy, a oprogramowanie kogo to obchodzi czy jest płyka z nadrukiem czy bez, grunt zeby dzialało :mrgreen:Adamm pisze:tylko to nie jest allegrowy sprzet, poza tym masz do niego legalna wersje vag coma - najnowsza
-
- Forum Audi 80
zorbilem to na max 232 nie wiem dokladnie ile teraz taki uklad kosztuje ale okolo 5zł i podpinam pod program deltascan1z sciagniety ze strony a schemat takiego interfejsu jest bardzo prosty o takie cós sobie zrobilem https://www.obd2.pl/download/mx1.pdf i dziala :mrgreen:
[ Dodano: 2008-02-24, 11:47 ]
ja mam starego dela windows 98 i jakos chodzi tylko bateryjka mi zaraz pada
[ Dodano: 2008-02-24, 11:47 ]
ja mam starego dela windows 98 i jakos chodzi tylko bateryjka mi zaraz pada
Re: [B4 1Z] vag
niestety dużo nie sprawdziszjoan.casrex pisze:Mam B4 Z 94 styczen.Przeplywka Boscha.Kupilem fejsa na ukladzie 232.Mam program deltascan1Z,ktorym zamierzam ustwic kat wtrysku.Mam tez vaga 311.2 .Mam pytanie.Co zdiagnozuje i sprawdze tym vagiem z tym przeplywomierzem w silniku 1Z?Prosze o konkrety.Kupilem fejsa z zamiarem zrobienia logow.Ale czy to mozliwe?Co da rade zrobic i co zbadac?prosze o rade[/code]
te sterowniki mają tylko grupę 0 tz. ustawisz kąt wtrysku, dawkę paliwa, sprawdzisz ciśnienie doładowania i to raczej tyle.
oczywiście dasz rady skasować błędy i zmienić kodowanie.
co do deltascana to potrzebuje win98 by się mógł połączyć i zmostkowane linie k i l
co do vag-coma to w ustawieniach programu musisz przestawić start baund na 240