[80 B3 1,8 DZ]Problem z alternatorem
[80 B3 1,8 DZ]Problem z alternatorem
Witam.Mam straszny problem z alternatorem.Właśnie dzisiaj padł mi czwarty alternator w ciągu jednego miesiąca.Altelnatory są używane ale są po pełnej regeneracji tzn. łożyska,szczotki,komutator.Niewiem co się dzieje,na początku ładują normalnie a po przejechaniu około 20km padają.Prosze o pomoc z góry dziekuje.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Dzięki za szybki odzew.Alternator jest zakładany ładuje około 14v na wolnych a po przejechaniu 20 km zapala się na kompóterze akumulator nie ta czerwona lampka tylko na komputerze raz miałem taką sytuacje że mi wyświetliło to wyłączyłem ogrzewanie tylnej szyby i było lepiej ale po jakimś czasie było to samo.Regulatory napięcia zawsze zmieniam na dobre.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Wlasnie to troche dziwne, jakby byl padniety aku to nie trzymalby za dobrze. Ale mozesz sprubowac podmienic i zobaczysz czy cos sie zmienilo. Sprubuj rano zatelepac troche akumulatorem i powiedz czy normalnie odpali czy bedzie ciezko krecil.klai80 pisze:akumulator trzyma dobrze
Swoja droga moze tez caly czas ktos wstawia jakis wadliwy regulator napiecia?
Sprawdz tez wzrokowo wszystkie "grubsze" kable, czy nie sa jakies zamoczone, moze izolacja uszkodzona itp.
problem z alternatorem daje za duze napiecie
cześć mój alternator ląduje akumulator przy wałczonych odbiornikach 14,6 V a na sucho 14,88 V to chyba za dużo ?? Bo jak facet w serwisie z akumulatorami powiedział mi ze przez to pad akumulator co zrobić żeby wyregulować napięcie lądowania ?? proszę o pomoc i kosztorys takiej naprawy