Audi Coupe...Typ 85 by Bloku
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Niestety nie masz racji. Mój wyszedł na orginalnie "kolorowych" z racji iz jest z pierwszej serii roczników 85-87 i jest to wersja GL. Sprawdzane w briefie i według specyfikacji. Zresztą mało istotne obecnie...ważne że sie pięknie komponuje Coprawda kombinuje nad orgi lampami i czerwonej blendzie - tak jak miały to amerykanki
Kurde skąd dorwałeś taki deficytowy towar?? Nie wiesz może kto ma na sprzedaż jedną lampke od strony pasażera? Bo szukam w dobrym stanie i nie idzie nic znaleźć :-|
Blenda wersji amerykańskiej oraz szwajcarskiej, występowała czarna (Frankani) oraz zwykła czerwona przed 85r. I różniła się od europejskiej 'Wcięciem' pod kwadratową rejestrację. Wszelkie mieszanie typu czerwona blenda + czarne lampy i na odwrót to wytwory właścicieli a nie fabryki
Mnie wydaje się to mało prawdopodonne A już napewno nie zrobili by miksu kolorowe lampy + czarna blenda Frankani Więc ktoś coś napewno kiedyśu Ciebie wymienił. Z reguły wsadzane są kolorowe lampy po rozbiciu którejś Frankani które są Ciężko dostępne.Niestety nie masz racji. Mój wyszedł na orginalnie "kolorowych" z racji iz jest z pierwszej serii roczników 85-87 i jest to wersja GL
tego teżnie qmam wogóle.... :roll:Coprawda kombinuje nad orgi lampami i czerwonej blendzie - tak jak miały to amerykanki
Blenda wersji amerykańskiej oraz szwajcarskiej, występowała czarna (Frankani) oraz zwykła czerwona przed 85r. I różniła się od europejskiej 'Wcięciem' pod kwadratową rejestrację. Wszelkie mieszanie typu czerwona blenda + czarne lampy i na odwrót to wytwory właścicieli a nie fabryki
- bloku
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ad.1 Udało sie znaleźć z tym że jedna WŁAŚNIE od strony pasażera jest delikatnie peknieta. Cud znaleźć komplet - w niemczech krzyczą od 125 do 200 E za sztuke.
Ad.2 Grzebane było tylko jedno - własnie blenda. Porównywałem z tymi które sa w normalnych wersjach z czarnymi i sa bardziej wyraziste - moja jest podobna do tej z ACQ ale...ma napis Coupe. Nie wiem jak i dlaczego. Jakkolwiek szukałem i szukałem i znalazłem iż wersje GL w kolorach bordo, ciemna zieleń i popielate miały "kolor" z tyłu - to jeszcze jest ponoć przejęte z roczników 81-84 (nie mogłem dokładnie przetłumaczyc).
Ad.3 Wersje Ameryka rzeczywiście miały wcięcie. Jednak były wersje z płacką klapą i normalną szerokością na tablice właśnie z czerowną blendą i tylko rocznik 1985 od lutego do czerwca (takie wyjaśnienie dostałem od faceta z niemickiego clubu typ85 - postaram się aby napisał mi maila w tej sprawie i go opublikuje) Także akurat te informacje są nei potwierdzone a jedynie opieram się na sugesti towarzysza zza zachodniej granicy.
Ad.2 Grzebane było tylko jedno - własnie blenda. Porównywałem z tymi które sa w normalnych wersjach z czarnymi i sa bardziej wyraziste - moja jest podobna do tej z ACQ ale...ma napis Coupe. Nie wiem jak i dlaczego. Jakkolwiek szukałem i szukałem i znalazłem iż wersje GL w kolorach bordo, ciemna zieleń i popielate miały "kolor" z tyłu - to jeszcze jest ponoć przejęte z roczników 81-84 (nie mogłem dokładnie przetłumaczyc).
Ad.3 Wersje Ameryka rzeczywiście miały wcięcie. Jednak były wersje z płacką klapą i normalną szerokością na tablice właśnie z czerowną blendą i tylko rocznik 1985 od lutego do czerwca (takie wyjaśnienie dostałem od faceta z niemickiego clubu typ85 - postaram się aby napisał mi maila w tej sprawie i go opublikuje) Także akurat te informacje są nei potwierdzone a jedynie opieram się na sugesti towarzysza zza zachodniej granicy.
Oj Bloku, nie do końca odrobiłeś pracę domową, po liftingu na rok modelowy 1985 czyli w 1984 wszystkie Coupe niezależnie od tego co miały pod maską miały czarne lampy z tyłubloku pisze:Niestety nie masz racji. Mój wyszedł na orginalnie "kolorowych" z racji iz jest z pierwszej serii roczników 85-87 i jest to wersja GL. Sprawdzane w briefie i według specyfikacji. Zresztą mało istotne obecnie...ważne że sie pięknie komponuje Coprawda kombinuje nad orgi lampami i czerwonej blendzie - tak jak miały to amerykanki
Poza tym, nie możesz mieć Coupe GL, bo "Coupe GL" skończyło swój zywot właśnie w 1984 roku i takie oznaczenie wychodziło tylko przed liftem.
Po lifcie było
Audi Coupe (87/90KM) - zwykłe fotele i kanapa z tyłu, niski spoiler
Audi Coupe GT (90KM, 112KM, 115KM, 136KM) - sportowe wnetrze, wysoki tylny spoiler
Audi Coupe quattro (121KM, 136KM) - j.w.
- bloku
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Z nalepki w bagażniku oraz briefu (bo takowy jest) podane iz jest to GL. Rocznik 1985 z maja. Dodatkowo zastanawia mnie czy deska rozdzielcza z modeli które wymieniłeś miała (którakolwiek) "czystą" deske na schowkiem bez napisu - mój takową posiada. Starałem się dojść do wszystkiego po jego oznaczeniach na budzie i z papierów. takze nei wiem czy błąd nastąpił gdzieś w druku (w co watpie) czy nie wiemy o czymś co jednak występuje.
Wyposażenie pasuje do tego pierwszego czyli 90KM, zwykłe, aczkolwiek welurowe fotele, niski spoiler no i jak napisał Bloku deska bez oznaczeń, no i zegary jeszcze te przejściowe. Być może przestali je w tych latach opisywać jako GL, ale ten jeszcze w papierach ma takie oznaczenie.jmm pisze: Po lifcie było
Audi Coupe (87/90KM) - zwykłe fotele i kanapa z tyłu, niski spoiler
Audi Coupe GT (90KM, 112KM, 115KM, 136KM) - sportowe wnetrze, wysoki tylny spoiler
Audi Coupe quattro (121KM, 136KM) - j.w.
Ps. brakuje mi tej brązowej pięknej tapicerki z chromowanymi dodatkami. W B4 mam czarny smutek
Ps.2 tak decha wygląda:
- Daniello85
- Audi 80 Klub