[B4 1Z 1.9 TDI] Głośno działający silnik
To pewnie popychacze bylo slychac przez olej "styrany"B4|Przemo pisze:mi troszke klekotal przed zmiana oleju, po wymianie juz bylo okej, a i mit ze po wymienionej pompie chodzi glosniej klekocze stuka itd jest nieprawda bo jesli jest wszystko dobrze ustawione to chodzi elegancko, u mnie pompa byla wymienia i jest ok
Witam
podłącze sie do tematu u mnie tez głośno pracuje ale nic nie stuka tylko tak jakby coś dmuchało, ciśnienie w cylindrach równe na czterech garach, wtryski sprawdzone, pompa po regeneracji, i nie wiem za co sie zabrac teraz czy to może być popychacz, a może nieszczelny układ wydechowy albo sprężarka? zaznaczam że na zimnym tak tego nie słychać, no i podczas jazdy też tak jakby coś dmuchało odgłos podobny jakby zdjąć filtr powietrza, może ktoś juz sie spotkał z czymś takim?
Pozdrawiam
podłącze sie do tematu u mnie tez głośno pracuje ale nic nie stuka tylko tak jakby coś dmuchało, ciśnienie w cylindrach równe na czterech garach, wtryski sprawdzone, pompa po regeneracji, i nie wiem za co sie zabrac teraz czy to może być popychacz, a może nieszczelny układ wydechowy albo sprężarka? zaznaczam że na zimnym tak tego nie słychać, no i podczas jazdy też tak jakby coś dmuchało odgłos podobny jakby zdjąć filtr powietrza, może ktoś juz sie spotkał z czymś takim?
Pozdrawiam
:)
no i zrobiona ... kolesie w profesjonalnym warsztacie wyregulowali pompę i co?? "Pszczółka" .. mruczy jak kiciuś jest git .. dla zainteresowanych z warmińsko-mazurskiego moje GG 12991614 dam namiary na warsztat .. warto było wyjąć tych parę "stówek" jest super .. pozdrawiam :mrgreen: