[80 B3 1.8]szarpanie silnika
[80 B3 1.8]szarpanie silnika
mam w swojej audi dziny przypadek gydy jest zimna to po odpaleniu bardzo szarpie silnikiem i nie wiem co to moze byc na gazie czy na benzynie jest to samo. prosze o wasza pomoc.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2007, 21:58 przez ser25, łącznie zmieniany 2 razy.
jutro zakladam zestawik kable wn, swiece kopulka i palec
zobacymy czy pomoze
[ Dodano: 2008-01-13, 22:04 ]
swiecekable kopulka i palec wymienione, ale dalej szarpie.
co to moze byc jeszcze ??
Kornolio pisal o czujniku temp, ale czy jak bylby zepsuty czujnik to nie szarpal by caly czas ??
u mnei szarpie tylko jak zimny silnik ...
zobacymy czy pomoze
[ Dodano: 2008-01-13, 22:04 ]
swiecekable kopulka i palec wymienione, ale dalej szarpie.
co to moze byc jeszcze ??
Kornolio pisal o czujniku temp, ale czy jak bylby zepsuty czujnik to nie szarpal by caly czas ??
u mnei szarpie tylko jak zimny silnik ...
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja mam ten sam problem. Jak odpale auto, to na zimnym silniku na biegu jałowym chodzi nierówno, tak jakby na 3 gary paliło. Jak dodaje gazu to w okolicach 2000rpm jest to najbardziej wyczuwalne.
Na gazie natomiast nie ma tego - jak odpale na gazie to silnik chodzi normalnie
Wymieniłem czujnik temperatury, zresetowalem komputer, przez pierwsze dwa dni było OK, ale później znowu to samo. Gdzie jeszcze ewentualnie szukać przyczyny? Ktoś na którymś forum pisał że to może być sonda lambda, co sądzicie?
Na gazie natomiast nie ma tego - jak odpale na gazie to silnik chodzi normalnie
Wymieniłem czujnik temperatury, zresetowalem komputer, przez pierwsze dwa dni było OK, ale później znowu to samo. Gdzie jeszcze ewentualnie szukać przyczyny? Ktoś na którymś forum pisał że to może być sonda lambda, co sądzicie?