[B4 2.0 16V ACE] Sonda lambda
[B4 2.0 16V ACE] Sonda lambda
Witam.
Czy sonda lambda ma wpływ na pracę silnika na gazie???
Czy sonda lambda ma wpływ na pracę silnika na gazie???
Ostatnio zmieniony 19 lut 2007, 09:47 przez PABLO, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
mi tez kiedys tak chodził . poradzili mi zeby zamontowac przekaznik na sonde(bo jak chodzi na lpg to ma odłaczać sonde a jak na benzynie to załączać sonde)ale to było tez do du...
odłaczyłem w koncu sonde całkowicie i jest ok teraz :mrgreen:
Po odłaczeniu sondy i regulacji w serwisie pali mi na miescie do 12 l lpg(a wcale delikatnie nie jezdze) :lol:
odłaczyłem w koncu sonde całkowicie i jest ok teraz :mrgreen:
Po odłaczeniu sondy i regulacji w serwisie pali mi na miescie do 12 l lpg(a wcale delikatnie nie jezdze) :lol:
[Audi 80 ACE] Gdzie jest sonda?
Witam,
Chciałbym sprawdzić czy moja sonda dobrze działa ,ale nie mogę jej wykryć ,gdzie ona może być?.
Pozdrawiam.
Dodam ,że jest to 1990r.
Chciałbym sprawdzić czy moja sonda dobrze działa ,ale nie mogę jej wykryć ,gdzie ona może być?.
Pozdrawiam.
Dodam ,że jest to 1990r.
[b4 ACE] Sondy boscha to takie dno?
Witam. Mam taki problem kupiłem ostatnio lambdę oryginał boscha dedykowana do modelu zamontowałem ja i pojechałem rozgrzać silnik, po powrocie okazało się ze sonda wogule nie pracuje ta ja wymontowałem i oddałem ja na gwarancji poczekałem dwa tygodnie i Bosch uznał mi gwarancje i dostałem nowa sondę i tu powtórzyła się ta sama bajka co z pierwsza była padnięta i teraz nie wiem czy to może zbieg okoliczności i kupiłem druga niesprawna sondę, ale to mi się wydaje mało prawdopodobne!? Zastanawiam się czy może "samochód" jest w stanie zepsuć lambdę w trybie natychmiastowym? Jest to jakoś możliwe?
sondy sprawdzałem na dwa sposoby najpierw vag`iem i był błąd o braku sygnału z lambdy a później dla potwierdzenia sprawdziłem miernikiem i zawsze napięcie wynosiło 0,5V te idące z modułu.
sondy sprawdzałem na dwa sposoby najpierw vag`iem i był błąd o braku sygnału z lambdy a później dla potwierdzenia sprawdziłem miernikiem i zawsze napięcie wynosiło 0,5V te idące z modułu.