[80 B4 2,0 ABT]Jak ściągnąć czujnik z pływaka ?
[80 B4 2,0 ABT]Jak ściągnąć czujnik z pływaka ?
Tak jak w temacie jak można śćiągnąć czujnik z pływaka w baku ?Ewentualnie jak można zdemontować cały pływak i go wyciągnąć ?Bo jedno już wiem że na pływaku jest jakiś czujnik niby na jakimś podwójnym "ślizgu" ale nie wiem jak to zdemontować ?Może ktośjuż robił taki zabieg i wie jak to w miare szybko i sprawnie śćiągnąć ?
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
kolego wiec pokolei sam wskaznik paliwa jest ok sprawdzany podlaczony pod 12 Vbartek18150 pisze:A juz sie upewniles ze to plywak?
kable przejscie od stacyjki czy skad one ida do kostki ta co idzie do baku i pompy paliwa jest ok przejscie na kablach jest
wiec nic innego nie pozostaje ? dodam tylko dy kupilem auto raz pokazywalo ile benzyny jest raz nie czasami na swiatlach wskazowka szal w gore a jak ruszylem szla w dol i tak zostalo a od jakiegos dluzszego czasu nie dziala wcale wiec to moze byc czujnik z plywaka moze poprzedni wlasciciel nie dolewal benzyny tylko na gazie caly czas smigal ?
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
heh dzieki kolego ale jesli to ma byc obraz z etki pompy paliwa i tego calego syfu co jest w zbiorniku to to jest chyba od innego modelu ja mam audi 80 b4 2,0 90 koni 91 rok i u mnie to wyglada zupelnie inaczej
[ Dodano: 2008-02-27, 20:07 ]
hmm jesszcze jedna sprawa jak to sie ma w audi 80 b4 2,0 90 koni 91 rok z kablami do pompy paliwa ? ida 4 kable 2 na popme paliwa i 2 na plywak i teraz pytanie jeden zasilajacy idzie na pompe paliwa i potem mam jedno uziemienie i dwie masy czy na czujnik pływaka powinno isc jakies dodatkowe zasilanie ?
[ Dodano: 2008-02-27, 20:07 ]
hmm jesszcze jedna sprawa jak to sie ma w audi 80 b4 2,0 90 koni 91 rok z kablami do pompy paliwa ? ida 4 kable 2 na popme paliwa i 2 na plywak i teraz pytanie jeden zasilajacy idzie na pompe paliwa i potem mam jedno uziemienie i dwie masy czy na czujnik pływaka powinno isc jakies dodatkowe zasilanie ?