Witam, chciałem się dowiedziec czy mozna "opuscic" sprzeglo?chodzi mi o to ze sprzeglo lapie strasznie wysoko, czy to znaczy ze sie "konczy"?ktos mi powiedzial ze mozna to wyregulowac zeby nizej lapalo ale nie robil tego w audi...Prosze o pomoc, chodzi o B4.
Pozdrawiam
[audi B4 coupe]Sprzęgło wysoko lapie
[audi B4 coupe]Sprzęgło wysoko lapie
Ostatnio zmieniony 27 lut 2008, 18:40 przez kolek, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Popraw temat kolego bo sie wladze dopatrza
A jezeli wysoko lapie to sie juz konczy sprzeglo poprostu ale jak nie bedziesz szalal to sporo pojezdzisz jeszcze Co do regulacji to chyba jako takiej nie ma, ale niech sie jeszcze inni wypowiedza
[ Dodano: 2008-02-27, 19:47 ]
PS moze masz zalozone sportowe sprzeglo tylko o tym nie wiesz? Wtedy ma bardzo krutki skok pedal sprzegla
A jezeli wysoko lapie to sie juz konczy sprzeglo poprostu ale jak nie bedziesz szalal to sporo pojezdzisz jeszcze Co do regulacji to chyba jako takiej nie ma, ale niech sie jeszcze inni wypowiedza
[ Dodano: 2008-02-27, 19:47 ]
PS moze masz zalozone sportowe sprzeglo tylko o tym nie wiesz? Wtedy ma bardzo krutki skok pedal sprzegla
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
W Audi w modelu B4 jest sprzęgło hydrauliczne i niestety nie posiada ono regulacji. Skok pedału mżna wyregulować wkręcając bądź wykręcając śrubę (podporę) łapy sprzęgła wewnątrz skrzyni w obudowie ale do tego zabiegu trzeba wyciągnąć skrzynie. Także lepiej być przygotowanym na wymianę jak łapie już bardzo wysoko.
P.S. Gdzieś już o tym było i chyba kolega Czarekj opisywał sposów z regulacją.
P.S. Gdzieś już o tym było i chyba kolega Czarekj opisywał sposów z regulacją.