[80 B3 1.9D 1Y] Przelaczniki zespolone (pajak) pod kierownic
[80 B3 1.9D 1Y] Przelaczniki zespolone (pajak) pod kierownic
Witam!
Ostatnio zaczely mi siadac swiatelka w aucie, okazalo sie ze to wina pajaka pod kierownica (tych przelacznikow). Patrzac po okolicznych sklepach to to cholerstwo jest strasznie drogie. Raz udalo mi sie je naprawic, ale niestety popsulem cos innego (taki plastik od migaczy) wiec jestem zmuszony kupic raczej "nowe"...
Teraz pytanie do Was... bo jakby nie patrzac np. na allegro jest wiecej od B4, a wiec pajak bez awaryjnych. Pytanie czy wszystko inne jest takie samo...? Przelacznik od awaryjnych moge sobie wrzucic na kokpit, nie bedzie mi to przeszkadzalo, ale pytanie czy reszta jest taka sama...
Cena strony z migaczami i swiatlami, to w intercars'ie ok 112zl...
W sumie przelacznik wycieraczek tez by sie przydalo juz wymienic, bo nie mam jednego biegu...
Cena tej ze strony, to w intercars'ie od 140zl do 160zl
Ostatnio zaczely mi siadac swiatelka w aucie, okazalo sie ze to wina pajaka pod kierownica (tych przelacznikow). Patrzac po okolicznych sklepach to to cholerstwo jest strasznie drogie. Raz udalo mi sie je naprawic, ale niestety popsulem cos innego (taki plastik od migaczy) wiec jestem zmuszony kupic raczej "nowe"...
Teraz pytanie do Was... bo jakby nie patrzac np. na allegro jest wiecej od B4, a wiec pajak bez awaryjnych. Pytanie czy wszystko inne jest takie samo...? Przelacznik od awaryjnych moge sobie wrzucic na kokpit, nie bedzie mi to przeszkadzalo, ale pytanie czy reszta jest taka sama...
Cena strony z migaczami i swiatlami, to w intercars'ie ok 112zl...
W sumie przelacznik wycieraczek tez by sie przydalo juz wymienic, bo nie mam jednego biegu...
Cena tej ze strony, to w intercars'ie od 140zl do 160zl
z przekladka raczej problemu nie bedzie... sprawdz tylko ktore piny odpowiadaja za awaryjki i ew. odlacz piny od kostki i przeciagnij do przelacznika... Pozniej jeszcze pociagnij sobie obwod do podswietlania owego przycisku...
A co robisz ze starymi przelacznikami...? Masz uszkodzone czy sprawne...!?
A co robisz ze starymi przelacznikami...? Masz uszkodzone czy sprawne...!?
Ostatnio rozbierałem i naprawiłem przełacznik świateł i kierunków. Chciałem zauwarzyć jedną sprawę. W czasie prób po złożeniu podłączyłem kostkę do strony gdzie są kierunki i nie połaczyłem tej strony z wycieraczkimi i awaryjnymi. Światła działały ale kierunkowskazy nie. Dopiero po połaczeniu obu stron razem zaczęły działać kierunki. Wniosek z tego taki, że wyłacznik od B4 nie bedzie działał bez większych przeróbek instalacji.
shelby... to akurat wiedzialem, bo sam juz je probowalem naprawiac... ale to zapewne fakt tego,ze przewody od kierunkow sa po drugiej stronie, a nie od tej gdzie sa swiatla...
BTW... to lewa strona (ta ze swiatlami i migaczami) jest taka sama w B3 i B4 wg. katalogu intercars...
Damu$, czyli masz tylko prawa strone, tak???
BTW... to lewa strona (ta ze swiatlami i migaczami) jest taka sama w B3 i B4 wg. katalogu intercars...
Damu$, czyli masz tylko prawa strone, tak???
-
- Forum Audi 80
Witam! w mojej B3 wymieniałem te przełączniki już dwa razy:( było tak że wszystko oprócz świateł mijania działało. JAk chciałem wrócić w nocy do domu musiałem jechac na blindzie;)
No i dwa razy kupowałem całego pająka (obie strony - bo to raczej ciężko rozdzielić) na allegro z rozbitej niuni. Generalnie ciężka sprawa, ta część schodzi na pniu. Obdzwoniłem wielu gości i wszyscy mówią ze to sie chyba częśto psuje bo ludzie dzwonią o to i dzwonia...
Wiem ze w radomiu na duzuym autozłomie gośc ma te części. więcej na PW
No i dwa razy kupowałem całego pająka (obie strony - bo to raczej ciężko rozdzielić) na allegro z rozbitej niuni. Generalnie ciężka sprawa, ta część schodzi na pniu. Obdzwoniłem wielu gości i wszyscy mówią ze to sie chyba częśto psuje bo ludzie dzwonią o to i dzwonia...
Wiem ze w radomiu na duzuym autozłomie gośc ma te części. więcej na PW
fireman_jg z rozdzieleniem tego nie ma problemu... rozsuwasz je tylko jak wykrecisz srobki ktore trzymaja pajaka do plastiku...
Ja wlasnie nie mam swiatel mijania i na tej stronie mi najbardziej zalezy...
Na szrotach/gieldach wolaja za to od 100zl w gore (oczywiscie za calosc), a lewa strona nowa kosztuje od 80 do 200zl
Ja wlasnie nie mam swiatel mijania i na tej stronie mi najbardziej zalezy...
Na szrotach/gieldach wolaja za to od 100zl w gore (oczywiscie za calosc), a lewa strona nowa kosztuje od 80 do 200zl