[80 B4 1.9TDI 1Z]Nierówna praca silnika
[80 B4 1.9TDI 1Z]Nierówna praca silnika
Witam szanownych klubowiczów czy ktos może spotkał się z takim problemem po nocy gdy uruchmiam silnik odpala bez zarztu ale nierówno pracuje i dymi trwa to około 5min pózniej jest ok świece żarowe są nowe i sprawne (sprawdzałem kabelkiem do +)proszę o radę
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
A mnie to wyglada na popychacze ciekawe czy ci chałasuje pod maska [ klekocze jak traktor] niezaszkodzi sprawdziwdzic kąt wtrysku i cisnienie na cylindrach . U mnie było podobnie chałasowal przez pare kilometrów a potem chałas troche ustępował ale jak go rozgrzałem i wachlowałem gazem to kopcił a teraz jak zrobiłem popychacze to super nawet dymka nie pusci 8-)
u mnie tez silnik nierówno pracuje z rańca tak jakby na jeden gar nie chodzil słychac tak jakby bylo zle spalane paliwko
[ Dodano: 2008-03-01, 06:52 ]
ciśnienia nie sprawdzalem na cylindrach i klekocze jak traktor tylko nie wiem czy to popychacze na zimnym klekocze i na ciepłym wraz ze wzrostm predkosci klekot wzrasta i chyba bez rozbierania silnika sie nie obejdzie
[ Dodano: 2008-03-01, 06:52 ]
ciśnienia nie sprawdzalem na cylindrach i klekocze jak traktor tylko nie wiem czy to popychacze na zimnym klekocze i na ciepłym wraz ze wzrostm predkosci klekot wzrasta i chyba bez rozbierania silnika sie nie obejdzie
jest taki środek jak Moto doktor jak zaczyna być słóychać popychacze to można tego dolać do oleju i na chwile da sobie spokój jest t ocoś w rodzaju uszczelniacza koszt 16 zł ale na chwile masz spokój ale wiedomo że tym nie naprawiesz tylko nachwile uciszysz motorekmario1 pisze:dzieki za pomoc mogą to być popychacze bo rechocze jak cholera na zimnym
kyjo takia cuda techniki to mozna wlewac ale najwyzej jak chcesz opchnac niunie :evil: mario1 nie wlewaj zadnych moto doktorów to i moze uciszy silniczek ale na krótko a pózniej zapcha filtr i wtedy napewno bedziesz musial rozbierac silniczek, moim zdaniem jak wiesz ze na 100% to popychacze to poprostu je wymien i bedziesz mial spokój :mrgreen:
karol121, ja mu nie mówie zeby lał ani nie namawiam tylko mówie co i jak niektórzy fakty że tak maskują zeby opchnąć samochód. Po 2 czy od razu zapcha filtr to niewiem bo gadalem z niektórymi co t ostosowali i nie zauwazyli takiego objawu że sie ucisza popychacze na jakis czas to napewno ale jak już napisałem że wymiana i tak Cie nie ominie