[B3] regeneracja reflektorow
[B3] regeneracja reflektorow
Koledzy mam problem ze slabymi swiatlami szczegolnie krotkie sa fatalne zauwazylem,ze odblysnik jest juz zniszczony nad zarowka, stad moje pytanie czy mozna to jakos zregenerowac w okolicy Krakowa lub Nowego Sacza. Bardzo prosze o namiar jak co. Pozdrawiam
Zbliża sie okres kiedy od dobrych/sprawnych reflektorów może zależeć , czy dostrzeżesz w odpowiednim momencie pieszego lub rowerzystę najczęściej ubranego na czarno, zlewającego sie z tłem jezdni, poruszającego się środkiem pasa lub przebiegającego przez jezdnię. Dlatego moja rada jest taka: zakup sobie nowe lub używane ale w dobrym stanie reflektory, wiem że to dla niektórych spory wydatek, ale na prawdę warto dobrze widzieć w nocy, podczas deszczu, mgły lub śnieżycy...
Pozdr. Adam
Pozdr. Adam
Nie wiem dokładnie czy w B3 jest także szkło reflektora na zapinki jak w B4, jeśli tak to można rozłożyć reflektor i wyjąć odbłyśnik i oddać do regeneracji, ja tak właśnie zrobiłem, regeneracja jest profesjonalna i lampa po złożeniu jest jak z fabryki. Ja regenerowałem odbłyśnik wysyłkowo, a więc auto musiało stać bez lamp przez tydzień, robiłem u nich: Hubert Cugier ul.Szkolna 46 64-000 Turew 695-642-141 hubert@regeneracja-hc.com koszt to 70zł za odbłyśnik i obwódkę wokół lampy, która jest w B4 plus koszty przesyłki.
- Daniello85
- Audi 80 Klub
Omen masz 100% racji dlatego wlasnie chce cos zrobic z tymi swiatlami, widze ze w podpisie masz RJS wiec to niedaleko Gorlic, zastanawiam sie czy w Przysiekach, tam gdzie jest ten duzy szrot nie beda mieli jakis lamp w dobrym stanie??Jak bede w Gorlicach to sie pewnie tam przejade. Na allegro wiedzialem duzo ofert zamienników lamp przednich do B3 Depo kosztuja jakies 140-150zl za sztuke wiec nie jest to duzo(w ASO 850zl), tylko jak one beda swiecic bo roznie podobno jest z tymi zamiennikami:) Jezeli ktos mial stycznosc z ta firma lub nawet tymi lampami prosze o komentarz, po prostu powiedzcie czy warto??
Pawcio81 tez znalazlem na necie oferte tej firmy i jak nic innego nie wymysle to pewnie tez tam sie skonczy.
dzieki za odpowiedzi
Pawcio81 tez znalazlem na necie oferte tej firmy i jak nic innego nie wymysle to pewnie tez tam sie skonczy.
dzieki za odpowiedzi
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
myślę że powinieneś założyć nowe lampy http://moto.allegro.pl/item242451892_no ... 80_b3.html i do tego dobre żarówki i po problemie tylko że to będzie cię kosztowało z 200 zł albo używane w bardzo dobrym stanie pozdrawiam
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Ja kupowałem zamiennik na allegro (jakieś 150 zł). Powiem tak, różnica polega na bardziej rozproszonym strumieniu światła na granicy światło/cień. Jednak żaden diagnosta się do tego nie przyczepił. Z regulacją nie ma najmniejszego problemu, a świecą wyraźnie lepiej niż stare. Być może rozproszenie wynika z trochę innej budowy, zamiast kapturka na żarówce jest tylko taka mniejsza przesłonka, albo szkło jest mniej dokładnie wykonane. Ale generalnie jestem zadowolony.
dzieki chlopaki za szybkie i konstruktywne odpowiedzi chyba jednak kupie jakies zamienniki, skoro mowicie ze nie sa zle, bo za 300zl bedzie komplet na przod i spokoj znowu jakis czas. Doloze do tego jeszcze jakies dobre zarowki +30% i bedzie gitara.
dzieki pozdrawiam temat juz chyba wyczerpany i zamkniety.
dzieki pozdrawiam temat juz chyba wyczerpany i zamkniety.
Witam
Linki do regeneracji luster reflektorów
https://ssl.allegro.pl/item263299164_re ... wych_.html
https://ssl.allegro.pl/item263561523_re ... y_itp.html
https://ssl.allegro.pl/item260536446_re ... owych.html
Linki do regeneracji luster reflektorów
https://ssl.allegro.pl/item263299164_re ... wych_.html
https://ssl.allegro.pl/item263561523_re ... y_itp.html
https://ssl.allegro.pl/item260536446_re ... owych.html
Witam.
Tez ostatnio mialem taki problem z lampami. stare byly juz zmatowiale i do tego, co w B3/4 jest standardem, mialy pourywane zaczepy. Kupilem wiec na allegro zamienniki (150 zl/szt.).
Te stare swiecily slabo, ale po zamontowaniu i ustawieniu nowych po prostu sie zalamalem. Skupienie swiatla beznadziejne, swiatlo marne, delikatnie mowiac jazda po omacku. Do miasta jescze jak cie moge, ale w trase poleciec sie po prostu nie dalo. Jak by tego bylo malo, nie dalo sie spasowac kierunkowskazow i musialem podpilowac zaczepy. Pozostale zaczepy lampy tez pozostawialy wiele do zyczenia. Oczywiscie podrobki ktore kupilem mialy homologacje i na przegladzie technicznym nie mialem z nimi problemow.
Zrezygnowany zaczalem poszukiwac soczewek od S2 ale to rzadkosc i ceny astronomiczne. Za to udalo mi sie znalezc na allegro nowe, oryginalne Hella za 230 zl szt. Jescze ich nie zamontowalem bo przyszly dopiero dzisiaj, ale po jakosci wykonania widac ze musza swiecic normalnie
Generalnie odradzam podrobki, po prostu kasa wyrzucona w bloto. lepiej sie przyczaic na alegro i dolorzyc 80 zl za sztuke niz pluc sobie w brode, ze dalismy sie nabrac.
Nie pamietam jakiej firmy sa te lampy, ale dla chetnych moge to sprawdzic i wrzucic na forum - ku przestrodze. Jesli ktos chce to moge mu wyslac te "zamienniki" za przyslowiowa flaszke i koszt wyslki, chetnie sie ich pozbede, bo mie sie w garazu te pudla nie miecza
Pozdrawiam
Tez ostatnio mialem taki problem z lampami. stare byly juz zmatowiale i do tego, co w B3/4 jest standardem, mialy pourywane zaczepy. Kupilem wiec na allegro zamienniki (150 zl/szt.).
Te stare swiecily slabo, ale po zamontowaniu i ustawieniu nowych po prostu sie zalamalem. Skupienie swiatla beznadziejne, swiatlo marne, delikatnie mowiac jazda po omacku. Do miasta jescze jak cie moge, ale w trase poleciec sie po prostu nie dalo. Jak by tego bylo malo, nie dalo sie spasowac kierunkowskazow i musialem podpilowac zaczepy. Pozostale zaczepy lampy tez pozostawialy wiele do zyczenia. Oczywiscie podrobki ktore kupilem mialy homologacje i na przegladzie technicznym nie mialem z nimi problemow.
Zrezygnowany zaczalem poszukiwac soczewek od S2 ale to rzadkosc i ceny astronomiczne. Za to udalo mi sie znalezc na allegro nowe, oryginalne Hella za 230 zl szt. Jescze ich nie zamontowalem bo przyszly dopiero dzisiaj, ale po jakosci wykonania widac ze musza swiecic normalnie
Generalnie odradzam podrobki, po prostu kasa wyrzucona w bloto. lepiej sie przyczaic na alegro i dolorzyc 80 zl za sztuke niz pluc sobie w brode, ze dalismy sie nabrac.
Nie pamietam jakiej firmy sa te lampy, ale dla chetnych moge to sprawdzic i wrzucic na forum - ku przestrodze. Jesli ktos chce to moge mu wyslac te "zamienniki" za przyslowiowa flaszke i koszt wyslki, chetnie sie ich pozbede, bo mie sie w garazu te pudla nie miecza
Pozdrawiam
Regeneracja reflektorów samochodowych TMC, spawanie plastików, przeróbki na reflektory xenonowe. Piekary Śl. ul.1 Maja 3 tel. 606 311 443
Przy okazji pobytu w warsztacie regenerującym zawieszenie w służbowym aucie zobaczyłem w Piekarach warsztat j.w.
Z tego co rozmawiałem i widziałem na własne oczy to wykonanie super.
Nie różni się od fabrycznego (napylanie próżniowe)
Ceny umiarkowane więc jak ktoś ma tylko zmatowiały odbłyśnik to opłaca się regenerować oryginalne lampy. Co ori to ori. :lol:
Przy okazji pobytu w warsztacie regenerującym zawieszenie w służbowym aucie zobaczyłem w Piekarach warsztat j.w.
Z tego co rozmawiałem i widziałem na własne oczy to wykonanie super.
Nie różni się od fabrycznego (napylanie próżniowe)
Ceny umiarkowane więc jak ktoś ma tylko zmatowiały odbłyśnik to opłaca się regenerować oryginalne lampy. Co ori to ori. :lol: