[80 B3 1.9E SD]Czyścimy alufelgi przed założeniem...
[80 B3 1.9E SD]Czyścimy alufelgi przed założeniem...
Mam taki mały problem ponieważ chce sobie wyczyścić alufelgi przed założeniem ich na wiosne no i tu jest mały problem kupiłem preparat bio felga pnoć bardzo dobry ale ja mam całe te felgi aż czarne w środku i tak nie zabardzo chce ten brud zejść nawet tym preparatem . . . :cry: Może ma ktoś pomysł jak i czym je doczyśćić żeby lśniły ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Rozpuszczalnik i do dzieła, bo właśnie tym przemywają w wulkanizacji (przynajmniej u mnie). Jak nie czyściłeś alu na bieżąco to mogły faktycznie nieźle się zabrudzić. Miałem tak samo po ich kuponie. Najpierw przeczyściłem je rozpuszczalnikiem a potem pasta polerska i świeciły się jak psu... pewne części ciała :mrgreen:
Tak jak kolega Labiel mówi rozpuszczalnik lub benzyna ekstrakcyjna tego używają u wulkanizatorów i ja chyba i jedno i drugie kupie ponieważ z zewnątrz są w dobrym stanie ale od środka to czarno jak na kopalni bio felga środek czyszczący nie zdał egzaminu . . . Zaraz jade po rozpuszczalnik i benzyne ekstrakcujną zobaczymy czy to puśći.Labiel ja bym tak alusów w życiu nie zapuścił . . .Auto niedawno kupuiłem i dostałem do autka te alumki .
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Powiem tak te alu co były na tylnej osi doczysciłem tak w miare już tą bio felga a te co były na przodzie to niczym nie chce puścić,aparatu teraz nie mam bo wźioł brat na wyjazd . . . Moim zdaniem od nowości te alu nie były czyszczone . . kubik chyba miałes tylko nalot ja to mam aż takie grudy malutkie(oczywiście mówimy o wewnętrznej stronie alufelg bo na zewnątrz to mam już czysciutkie aż się świecą :mrgreen: ) . . .
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Też miałem takie grudy, coś jakby smoła.yasio pisze:kubik chyba miałes tylko nalot ja to mam aż takie grudy malutkie(oczywiście mówimy o wewnętrznej stronie alufelg bo na zewnątrz to mam już czysciutkie aż się świecą :mrgreen: ) . . .
Na pewno nie były czyszczone przez poprzedniego właściciela czyli od 2004 roku, ale dodam że szorowałem to szczotką i trochę to trwało.