Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.6 PP] Problemy z obrotami biegu jałowego

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
bidon999
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.6 PP] Problemy z obrotami biegu jałowego

Post autor: bidon999 » 08 sty 2008, 20:45

Witam
Od jakiegoś czasu mam problem z obrotami biegu jałowego. Gdy silnik jest zimny i częściowo rozgrzany wszystko jest ok. W momencie gdy osiągnie temperaturę pracy po porzejechaniu dowolnego kawałka drogi po zdjęciu nogi z gazu na wolnych obrotach silnik trzyma ok 2 tys obr. Po wyłączeniu i ruchomieniu silnika objaw znika ale po krótkiej drodze znowu się pojawia. Czujnik temp. od ssania już wymieniłem - to nie to, spalanie wzrosło co pewnie jest skutkiem obrotów.
Jeśli ktoś ma pomysł proszę o pomoc.
Jeżeli już ten temat był to przepraszam że nie zauważyłem i proszę o jakiegoś linka.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 09 sty 2008, 12:35

witaj kolego nastawnik przepustnicy do wymiany http://moto.allegro.pl/item289838420_na ... a_2ee.html przerabiałem to już trzy lata temu chodził cały czas na wysokich obrotach jeszcze objaw może być jak jest uszkodzony nastawnik brak ssania poszukaj było już opisywane pare razy ten temat kolegów co mamy takie same śilniki ;-) jak coś chcesz wiecej to zadzwon 665965614

bidon999
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bidon999 » 09 sty 2008, 17:14

Dzięki za pomoc.
Szczerze powiedziawszy to czytałem te opisy ale liczyłem że możę akurat u mnie popsuło się coś innego, zmyliło mnie to żę przy okazji szukania usterki odkryłem kilka innych nie do końca sprwanych elementów, które poprzedni właściciel w dziwny sposób naprawił.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
STomasz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: STomasz » 01 mar 2008, 10:55

a możesz wżucić zdjęcie toeg czujnika temperatury od ssania? Bo są tam 3 a ine mam pojęcia który to dokładnie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl