którą TOMEXy, to taki żart był, klocki gorzej niż słabe.Gajdzi pisze:Twoja propozycje tez wezme pod uwage
[80 B3 1.9D 1Y] Wymina klockow hamulcowych...
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
no ja jezdze normalnie nie tam jakas wyczynowa jazda.....a dodam ze jak umyje samochod to ja wiem 2 -3 dni i normalnie taki syf mam na kołach po klockach ze porazka .....a jak kupywałem tarcze.. i klocki zapewniano mnie ze klocki z wyzszej półki....bo nie chciałem jakiegos gówna...ale sprawdze jeszcze z tyłu zaciski na bebnach moze to one powoduja te słabsze hamowanie...ale wątpie.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Dokladnie!! pewnie jakies badziewie Ci wcisnelilaki87... co jak co ale tyl ma maly udzial w hamowaniu... musisz naprawde przywalic w pedal hamulca zeby tylne kola zatrzymac...
Dzisiaj zalozylem nowe klocki i wyjechalem z garazu i prubuje na podworku, niby hamuje, ale jakos kola na trawie nie sunely sie mysle kurde cos zwalilem. Po kilku prubach musialem jechac w trase, potem pokrecilem sie troche po miescie i jak wracalem to przychamowujac na zakrecie myslalem ze w kierownice walne!! Hamulce zrobily sie takie czule ze strach dotykac! I tak sie zastanawiam czy to normalne ze dopiero po "dotarciu" zaczely pozadnie hamowac?
bartek18150 a co dokladnie kupiles?
Tak na marginesie, to hamulce po dotarciu zawsze beda lepsze... zwroc uwage ze tarcza ma swoje nierownosci... a kolecek jest plaski... jak sie to zrowna, to popatrz na to jaka jest powierzchnia tarcia...
Ogolnie tak ma byc...
Ja chyba zaiwestuje jednak w klocki ATE...
Kolega polecal mi jeszcze klocki Jurid J lub Jurid JAS... ceny w minimot odpowiednio 163zl i 210zl
Tak na marginesie, to hamulce po dotarciu zawsze beda lepsze... zwroc uwage ze tarcza ma swoje nierownosci... a kolecek jest plaski... jak sie to zrowna, to popatrz na to jaka jest powierzchnia tarcia...
Ogolnie tak ma byc...
Ja chyba zaiwestuje jednak w klocki ATE...
Kolega polecal mi jeszcze klocki Jurid J lub Jurid JAS... ceny w minimot odpowiednio 163zl i 210zl
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt: