[B4 ABK Art7822] Problem z hamulcem
Witam wszystkich serdecznie. Mam mały problem z hamulcem. A mianowicie: pod koniec lutego robiłem przegląd samochodu i chciałem aby panowie z warsztatu dokładnie sprawdzili czy nie ma usterek no i wyszło. Podczas hamowania ( hamulec nożny) okazało się że tylne lewe koło nie hamuje w ogóle, natomiast gdy zaciągnę hamulec ręczny jest wszystko ok. Może ktoś z was spotkał się z czymś takim. proszę o pomoc. z góry dzięki. Pozdro.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Witam. Jeszcze nie i na razie nie mam możliwości przez te pogody a garażu nie posiadam.
Musisz kupi płyn hamulcowy (U mnie jest wlany płyn DOT-4) i brać sie za odpowietrzanie..Radze kupić płyn hamulcowy bo jak zapowietrzysz pompę hamulcowa to będziesz miał kupe niepotrzebnej roboty.A jeszcze jakie hamulce masz z tyłu (szczeki(bębny) czy klocki(Tarczowe)
Jak już będziesz bawił sie w odpowietrzanie to zobacz tez stan klocków lub szczek
Jak już będziesz bawił sie w odpowietrzanie to zobacz tez stan klocków lub szczek
O płynie już się odwiedziłem że trzeba wymieniać przynajmniej raz na trzy lata. A co do samych hamulców to mam tarcze hamulcowe(klocki)
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg