Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 Avant B4]Reanimacja Obrotomierza i rolety

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiedzmin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 Avant B4]Reanimacja Obrotomierza i rolety

Post autor: wiedzmin » 09 gru 2006, 21:21

Mam problem ze swoim obrotomierzem
Raz działa a raz nie... jak jest zimno nie działa jak ciepło to działa.. czasem na dziurach opada na 0. Zimny lut ??? czy moze cos z płytka licznika- bo mam z nia kilka problemów. Moze ktos ma sama plytke do licznika.

Problem 2 roleta bagaznika kupilem auto z roleta w wersji rozwinietej .... do dzis sie nie zwinęła ??? reanimował ktos ją ??
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 22:52 przez wiedzmin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
foxbat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: foxbat » 10 gru 2006, 18:26

Z roletą to dośc ciężka sprawa bo to element raczej nie rozbieralny. Używka w średnim stanie to na allegro ok 160-200zł, więc dośc drogo. W twojej pewnie się sprężynka zerwała, może gdzieś na szrocie z połamanej dałoby radę wyciągnąc, ale to chyba tak jak z pasami bezpieczeństwa - jak po wymontowaniu z wozu za bardzo się zwiną to już są nie do użycia...

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 10 gru 2006, 18:30

Wiedzmin musiałbyś rozkręcić licznik i sprawdzić wszystkie luty, a także ścieżki na głównej płytce... jeżeli opada do 0 tzn że coś gdzieś nie łączy... a może piny w które wchodzą styki z obrotomierza są jakieś przyrdzewiała, albo zabrudzone... rozbierz i sprawdź - wbrew opinii to wcale nie jest takie trudne :-)

Awatar użytkownika
RafaeL09
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RafaeL09 » 02 kwie 2008, 16:56

Witam,
a zna ktoś może sposób na trzeszczącą roletę bagażnika? Od jakiegoś czasu dobiegają z niej potworne trzaski jadąc po nierównej nawierzchni. Gdy jest zwinięta - cisza! Jak rozwinę - trzeszczy. Czy ciepło, czy zimno - trzeszczy. Owijałem taśmą izolacyjną końcówki drążków mocujących, pryskałem WD 40, wszystko na nic. Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić?
Pozdrówka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl