[80 B3 1,8S JN]falujące oświetlenie
[80 B3 1,8S JN]falujące oświetlenie
w momęcie kiedy mam zapalony silnik, oswietlenie calego auta tak jakby lekko mroga, tzn nie wylącza sie, ale tak swieci mocno-slabiej itd... Nie na tyle zeby to przeszkadzalo w jezdzie ani nic, ale jestem perfekcjonalistą i mnie to drazni. Co to moze byc? mam gdzies zwarcie?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2007, 09:30 przez matthew, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Albo walnięty regulator napięcia w alternatorze albo szczotki. Mam to samo. Po świętach wymienię chyba szczotki. Wcześniej miałem coś takiego tylko mocniej. Przeczyściłem cały alternator, szczotki przykręciłem minimalnie bliżej, tyle ile się dało i niby ustało. Teraz widzę że znowu mruga więc myślę że to wina szczotek.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
matthew, <bylo> viewtopic.php?t=7179&start=0
Popraw temat bo już po świętach i Siostra Weronika już nie będzie taka miłosierna
Popraw temat bo już po świętach i Siostra Weronika już nie będzie taka miłosierna
Najczęściej przyczyną jest regulator napięcia-nie kupujcie jakichś podróbek,zamienników itd.W moim mieście jest na szczęście sklep z fachowcem,i handlują tylko elektryką,więc wiadomo co się kupuje.Przy odrobinie wysiłku można wymienić same szczotki(jeśli są krótsze niż 5 mm).Pierścienie ślizgowe też są w sprzedaży,wymiana nie jest zbyt skomplikowana.Lepiej zainwestować niewielkie pieniądze w swój alternator niż kupić niby dobry,ale też do jakiegoś remontu.W końcu prąd w samochodzie przy obecnej jeździe na okrągło na światłach,zwłaszcza w mieście,jest ważny.Wzrosła lawinowo liczba napraw alternatorów i uszkodzeń akumulatorów po zmianie przepisów(dane z zakładu,który naprawia tylko te rzeczy)- a miało być tak pięknie i bezpiecznie