[b3 1.6d] cos podobmego do katalizatora
[b3 1.6d] cos podobmego do katalizatora
Mam takie czytalem ostatnio ze w starych dieslach jes cos w stylu jakiegos katalizatora czy filtra spalin i rzeczywiscie wlazlem ostatnio w kanal i bylo tam cos podobnego do kata, podobno to sie zapycha syfem i przez to bryka nie ma mocy. I ty jest moje pytanie czy ktos cos z tym kiedys robil?
Spiczi dokładnie to ta puszka.
Zmierz średnice rury w tym miejscu oraz ile po wycięciu puszki potrzeba Ci będzie jej długiej + na zakladke bo rurke musisz nałożyć 30-40 mm na wydech ( może być i więcej) z jednej i drugiej strony.
Nie zaszkodzi jak na łączeniu dasz silikon na wysokie temp. by poprawić szczelność połączenia na początku, bo póżniej itak się wypali.
Rurka łącząca musi mieć kilka mm wiekszą średnice, oraz nacięcia lekko po długości z obu stron by łatwiej było ją ścisnąc.
Potrzebne będą jeszcze dwie mocne obejmy zaciskowe na tą średnice do wydechu i do dzieła. Rurka może być wycięta np. z jakiegośc starego wydechu od sam.dostawczego.
Szukaj na złomie.
Zmierz średnice rury w tym miejscu oraz ile po wycięciu puszki potrzeba Ci będzie jej długiej + na zakladke bo rurke musisz nałożyć 30-40 mm na wydech ( może być i więcej) z jednej i drugiej strony.
Nie zaszkodzi jak na łączeniu dasz silikon na wysokie temp. by poprawić szczelność połączenia na początku, bo póżniej itak się wypali.
Rurka łącząca musi mieć kilka mm wiekszą średnice, oraz nacięcia lekko po długości z obu stron by łatwiej było ją ścisnąc.
Potrzebne będą jeszcze dwie mocne obejmy zaciskowe na tą średnice do wydechu i do dzieła. Rurka może być wycięta np. z jakiegośc starego wydechu od sam.dostawczego.
Szukaj na złomie.
Więc jak wreszcie zrobić? Wybić zawartość , czy zamiast tego wstawić kawał rurki? Kiedy będzie ciszej? I nie raz np w anonsach widziałem że są ogłoszenia że ktoś skupuje katalizatory , albo ich zawartość. Co jest w takim katalizatorze (jeśli w b3 1,6d wogóle coś takiego montowali) jest i czy można to sprzedać, czy w b3 nie ma katalizatora tylko coś innego(inny rodzaj filtra spalin)?
Nie wiem w czym problem ?? ja wstawiłem do ojca Vectry B strumienice za którą dałem 60 zl i jakoś nikt nie mial nigdy problemu ze to nie katalizator bo strumienica wyglada jak katalizator przeglady przechodzi za każdym razem bez problemu
Masz głupią pierwszą lepszą strumienice http://moto.allegro.pl/item316402145_st ... _audi.html
Masz głupią pierwszą lepszą strumienice http://moto.allegro.pl/item316402145_st ... _audi.html