Nawigacja - wybor
konkretnie to chodzi mi o takie cos:Gerpi pisze:Barteq jakie urządzenie masz na myśli?? Ja mam mante ,a w niej wlasnie IGO 2006 ,ale na Polskę tylko,oraz po odblokowaniu AutoMapę.
medion_md_95900
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 13:30 przez barteq289, łącznie zmieniany 1 raz.
Trudno coś o antenie powiedzieć, nie znam się na tym jakoś specjalnie,ja w Mancie mam wbudowaną antenę i daje radę.
Ja mam coś takiego : http://www.manta.tv/product.php?lang=pl&kat=303&Item=3
To też można odblokować i hula na wszystkim, IGO ma dość niezłe menu, moim zdaniem lepsze niż automapa,która mnie wnerwia. Manta to też żadna firma tak samo jak Medion ,ale dają dwa lata gwarancji i ma całkiem przyzwoity ekran dotykowy chociaż przydałby się 4,3 cala zamiast 3,5,a w Medionie widzę chyba,że to jest 4.3 .
Ja mam coś takiego : http://www.manta.tv/product.php?lang=pl&kat=303&Item=3
To też można odblokować i hula na wszystkim, IGO ma dość niezłe menu, moim zdaniem lepsze niż automapa,która mnie wnerwia. Manta to też żadna firma tak samo jak Medion ,ale dają dwa lata gwarancji i ma całkiem przyzwoity ekran dotykowy chociaż przydałby się 4,3 cala zamiast 3,5,a w Medionie widzę chyba,że to jest 4.3 .
Nie jeżdżę dużo po kraju więc nie mam dużego rozeznania. Mój kumpel jeździł dużo na różnych mapach i twierdzi,że Automapa jest z nich najlepsza,ale trudno powiedzieć.
Najlepiej sprawdzić pokrycie adresowe i pokrycie dróg krajowych choć wiadomo,że to dane marketingowe i mogą się różnić od prawdy
IGO jak już wcześniej wspomniałem jest dobrą mapą i przypuszczam,że w wersji 2008 jest naprawdę w porządku. Może wypowie się ktoś kto dłużej na tym jeździ ?
Najlepiej sprawdzić pokrycie adresowe i pokrycie dróg krajowych choć wiadomo,że to dane marketingowe i mogą się różnić od prawdy
IGO jak już wcześniej wspomniałem jest dobrą mapą i przypuszczam,że w wersji 2008 jest naprawdę w porządku. Może wypowie się ktoś kto dłużej na tym jeździ ?
Ja bym mógł polecić nawet taniej chyba cos koło 300 zł ale nie jestem pewien w biedronce ją mieli na sprzedaż tylko problem z dostaniem tego był bo zaraz po otwarciu wszystko wykupione nielicznym sie udało i po odblokowaniu na tym GPS-ie też wszystko latało można na niego swobodnie wgrać tomtoma i resztę tych programów nawigacyjnych na pebie jest o tym mowa i ludzie sobie chwalą czytałem o tym niedawno na pebie tylko jakś teraz niemoge odnaleść wątku ale napewno jest tam wszystko dobrze opisane ze szczegółami. Może ktoś ma jescze taki egzemplaż na sprzedaż musiałbys sie dobrze rozgladnąć bo to naprawde była dobra nawigacja za niewielką cenę.
automapa to chyba nazwa mapy a nie urzadzenia?? :?: na tej akirze jest mapamap ale jest odblokowana wiec z powodzeniem moge wrzucic automape!! bo duzo dobrego o niej slyszalem!!silentfox pisze:ja używam automape i w/g mnie jest najlepsza?
a można trafić na promocje i tanio wyrwać.
Słyszałem że za odrą jeszcze taniej wychodzi <ok>
Ja używam kilku programów do nawigacji i mogę powiedzieć że automapa niezawsze sie dobrze spisuje ostatnio jak byłem w Bydgoszczy to sie całkowicie pogubiła i ciągle miałem zawracać ale przeważnie jest dobrze ja bym polecił do tego jeszcze dograć tomtoma i wtedy będzie wszystko potrzebne do szczęścia