Witam,mam taki temat sprzet nie chce chodzić na benzynie łapie na 3 gary dymi na czarno przerywa itp.Robiłem już wszystko resetowanie,spr lewego powietrza,wtyskiwacz, filter itp
Podejrzewam czujnik temp płynu że daje zły sygnał,mierzyłem omomierzem i daje tak;
jak ciepły około 280ohm
jak taki średni to około 700
a jak całkiem zimny to wyszło 1970 ohm
Czy ktoś może mi odpowiedzieć czy to są dobre wyniki?i np od ile do ile ma taki czujnik podawac?Z góry dzieki za odpowiedzi
[80 B3 1.8 PM] Czujnik temp.jaka rezystancja?
[80 B3 1.8 PM] Czujnik temp.jaka rezystancja?
Ostatnio zmieniony 07 mar 2008, 19:52 przez chlopasek, łącznie zmieniany 1 raz.
czujnik temperatury ma zmienna rezystancja zalezna od temperatury
0-okolo 6000ohm
20-okolo 2500
50-okolo 1000
70-okolo 400
80-okolo 300
90-okolo200
100-okolo150
mniej wiecej cieply,sredni,zimny. Wskazanie cieplego okolo90 to pomiar by sie zgadzal przyjmujac ze mial 90 sredni i zimny cieszko sie domyslic bo zimny moze byc w ogrzewanym garazu i miec dwadziesciapare stopni to samo ze srednim pozdrawiam
0-okolo 6000ohm
20-okolo 2500
50-okolo 1000
70-okolo 400
80-okolo 300
90-okolo200
100-okolo150
mniej wiecej cieply,sredni,zimny. Wskazanie cieplego okolo90 to pomiar by sie zgadzal przyjmujac ze mial 90 sredni i zimny cieszko sie domyslic bo zimny moze byc w ogrzewanym garazu i miec dwadziesciapare stopni to samo ze srednim pozdrawiam
DZIEKI ZA DANE,to raczej sie zgadza ale i tak mu nie ufam bo zrobiłem już praktycznie wszystko,nie wiem już może to jakis pierdoł drobny tak fiksuje,może coś z gazem bo to mniej wiecej od tamtego mementu ale podobno sonda masa,bede jeszcze szukał,o i jeszcze podczas jazdy na gazie czasem zapala sie kontrolka silnika,sprawdziłem błedy i wyszedł 2 3 4 3 ale nic nie znalazłem ,do gazu mam komputerek stag 50,no i nie wiem :cry: ?
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
DZIEKI PANOWIE ZA PORADY,musze podjechać do gazowników sprawdzić tą emulacje czy na pewno bo jak gadałem z nim to mnie zapewniał ż e zawsze na masa ustawia,ale może akurat wtedy nie ustawił albo może ma być inaczej to ustawione.A te zalecenia z tego błedu wszystkie sprawdziłem i skorygowałem.
Zrobiłem jeszcze czyszczenie potencjometru przepustnicy i mam wrażenie że troche pomogło,narazie pali na wszystkie i mam jeszcze podejrzenie ze jak przełacze na benzyne to nie odcina całkowicie gazu musze to jeszcze sprawdzić,zakręce na butli.
Dam znać jak znajde przyczyne napewno,POZDRAWIAM
Zrobiłem jeszcze czyszczenie potencjometru przepustnicy i mam wrażenie że troche pomogło,narazie pali na wszystkie i mam jeszcze podejrzenie ze jak przełacze na benzyne to nie odcina całkowicie gazu musze to jeszcze sprawdzić,zakręce na butli.
Dam znać jak znajde przyczyne napewno,POZDRAWIAM