[B3 Quattro] Quattro w ośce ?
-
- Forum Audi 80
[B3 Quattro] Quattro w ośce ?
Witam wszystkich,
mam male pytanie ... jakis czas temu postanowilem spelnic swoje marzenie i dorobic sie silnika 7A w nadwoziu Audi 90, B3 ... jednak jak to w zyciu bywa musialem pujsc na ustepstwa. Znalazlem sliczne auto i je kupilem. Moj problem jest nastepujacy, NIE MAM QUATTRO !
Pytanie do ludzi ktorzy sa w temacie:
Czy moge przelozyc skrzynie, naped i tylne zawieszenie od audi 90 B3 2.3 10V ???
Czy raczej KONIECZNIE musze znalezdz to wszystko tylko z 90 B3 2.3 20V ?
A moze MUSZE miec skrzynie z 20V a reszta moze byc z 10V ?
Jesli ktos juz przechodzi przez to co ja planuje bardzo prosze o jakies konkretne informacje.
np. czy zawias pasuje, czy cos trzeba przerabiac itp.
Z gory dziekuje za odpowiedzi !!
mam male pytanie ... jakis czas temu postanowilem spelnic swoje marzenie i dorobic sie silnika 7A w nadwoziu Audi 90, B3 ... jednak jak to w zyciu bywa musialem pujsc na ustepstwa. Znalazlem sliczne auto i je kupilem. Moj problem jest nastepujacy, NIE MAM QUATTRO !
Pytanie do ludzi ktorzy sa w temacie:
Czy moge przelozyc skrzynie, naped i tylne zawieszenie od audi 90 B3 2.3 10V ???
Czy raczej KONIECZNIE musze znalezdz to wszystko tylko z 90 B3 2.3 20V ?
A moze MUSZE miec skrzynie z 20V a reszta moze byc z 10V ?
Jesli ktos juz przechodzi przez to co ja planuje bardzo prosze o jakies konkretne informacje.
np. czy zawias pasuje, czy cos trzeba przerabiac itp.
Z gory dziekuje za odpowiedzi !!
Koszta przekroczą z pewnością wartość auta, koledzy po sąsiedzku poruszali temat. http://www.forum.apmotorsport.pl/viewtopic.php?t=1018
Ps. zapodaj jakieś foty tego cuda
Pozdro
Ps. zapodaj jakieś foty tego cuda
Pozdro
-
- Forum Audi 80
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Podłączam się z jednym pytaniem do tematu Mi chodzi o przerobienie w drugą stronę. Sprawa wygląda tak:
Jeżdżę Quattro i czasem potrzebuję części, więc najtańszą opcją jest kupno drugiego quattro. Chodzi mi o Audi 90 Quattro 2.3 NG i teraz tak: kolega ma rozbite audi 80, ze sprawnym silnikiem i resztą mechaniki- ale nie ma karoserii.
Chcemy kupić coś z napędem na 4, tak abym ja miał części, a on wziąłby karoserię, tylko czy jak tak zrobimy to czy będzie możliwe wyjęcie dyferencjału i innych klamotów i zamontowanie tylniej belki?
Jeżdżę Quattro i czasem potrzebuję części, więc najtańszą opcją jest kupno drugiego quattro. Chodzi mi o Audi 90 Quattro 2.3 NG i teraz tak: kolega ma rozbite audi 80, ze sprawnym silnikiem i resztą mechaniki- ale nie ma karoserii.
Chcemy kupić coś z napędem na 4, tak abym ja miał części, a on wziąłby karoserię, tylko czy jak tak zrobimy to czy będzie możliwe wyjęcie dyferencjału i innych klamotów i zamontowanie tylniej belki?