[B4] Szkła do lamp zespolonych.
[B4] Szkła do lamp zespolonych.
Witam,
Mam maly problem, peklo mi szklo na prawym reflektorze. I jakos nie moge znalezc samego szkla, a cena za reflektor na allegro jest troche wysoka (300-400 PLN).
A dla wyjasnienia to mam reflektory zespolone, z kierunkowskazami w zderzaku.
I na allego znalazlem cos takiego:
Szkła reflektorów Hella- Audi Coupe / Cabrio B4
ale pewnosci nie mam czy beda pasowaly.
Zapytalem goscia czy to sa szkla do soczewek czy zwyklych, i dostalem odpowiedz ze do soczewkowych.
Tak wiec mam pytanie, czy ktores z tych szkiel bedzie pasowac do reflektorow zespolonych u mnie w B4 ?
Za jakas podpowiedz bede wdzieczny.
pzdr
Bart
Mam maly problem, peklo mi szklo na prawym reflektorze. I jakos nie moge znalezc samego szkla, a cena za reflektor na allegro jest troche wysoka (300-400 PLN).
A dla wyjasnienia to mam reflektory zespolone, z kierunkowskazami w zderzaku.
I na allego znalazlem cos takiego:
Szkła reflektorów Hella- Audi Coupe / Cabrio B4
ale pewnosci nie mam czy beda pasowaly.
Zapytalem goscia czy to sa szkla do soczewek czy zwyklych, i dostalem odpowiedz ze do soczewkowych.
Tak wiec mam pytanie, czy ktores z tych szkiel bedzie pasowac do reflektorow zespolonych u mnie w B4 ?
Za jakas podpowiedz bede wdzieczny.
pzdr
Bart
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
kolego ze szkłem to bedizesz miał nie lada problem zwlaszcza z prawym, mój kolega zamawiał szkoł az z niemiec z serwisu audi, szukał go u nas ponad dwa miechy i bez odzewu, a nawet jak chciałbyś znalesc całą lampe to też bedzie cieżko. Polecam podjechać do dobrego sklepu motoryzacyjnego i spytać czy nie moga zamówić takiego szkła z tego co sie orjentuje to cena bedzie w okolocach 150-200zł. Powodzenia.
- daniel1302
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Sorry za wykopywanie dość już starego tematu, ale uznałem, że nie ma sensu zakładanie praktycznie identycznego.
Czy udało ci się znaleźć oryginalne szkło? W zasadzie myśl mam taką, aby w obu lampach założyć szkła od soczewek. Koszt 300zł za dwa szkła soczewkowe nie jest aż tak duży, a przynajmniej przy kolejnym pęknięciu klosza nie będzie problemu z kupnem. Najważniejsze pytanie, czy jazda z tymi szkłami nie sprawi problemów? Jak to świeci? Ma ktoś doświadczenie? Pozdrawiam
Czy udało ci się znaleźć oryginalne szkło? W zasadzie myśl mam taką, aby w obu lampach założyć szkła od soczewek. Koszt 300zł za dwa szkła soczewkowe nie jest aż tak duży, a przynajmniej przy kolejnym pęknięciu klosza nie będzie problemu z kupnem. Najważniejsze pytanie, czy jazda z tymi szkłami nie sprawi problemów? Jak to świeci? Ma ktoś doświadczenie? Pozdrawiam
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Niestety taki patent nie przejdze, jak zapewne zauwazyłeś w starszych autach to własnie szkoło kierowało strumień swiatła (nie samo szkła ale ta jego paskowata struktura) w nowszych lampach to odbłyśnik kieruje promień światła i dla tego lampy sa głatkie i plastikowe. Wykonanie tego patentu oślepiało by wszystkich z nad przeciwka i wogóle nie skupiało by swiatła w jednej lini tylko pewnie do około lampy.michalrydz pisze:W zasadzie myśl mam taką, aby w obu lampach założyć szkła od soczewek. Koszt 300zł za dwa szkła soczewkowe nie jest aż tak duży, a przynajmniej przy kolejnym pęknięciu klosza nie będzie problemu z kupnem. Najważniejsze pytanie, czy jazda z tymi szkłami nie sprawi problemów? Jak to świeci? Ma ktoś doświadczenie? Pozdrawiam
siema przegladalem allegro i mysle ze ci sie przyda http://allegro.pl/item445375436_klosz_z ... 1_00r.html
-
- Forum Audi 80
Minon, ale ty masz bodajże do lamp soczewkowych, a ja potrzebuję tego: http://allegro.pl/item445375436_klosz_z ... 1_00r.html
Cena odstrasza, bo jednak za 300 zł to można bez większych problemów kupić cały reflektor.
Leo, do jakiej lampy jest te szkło co podałeś link? Chyba też soczewka.
Ezumaru, z takim szukaniem nie jest zły pomysł, ale jeśli będę jeździł autem bez szkła to później i odblask i oprawy żarówek będę mógł wyrzucić.
Cena odstrasza, bo jednak za 300 zł to można bez większych problemów kupić cały reflektor.
Leo, do jakiej lampy jest te szkło co podałeś link? Chyba też soczewka.
Ezumaru, z takim szukaniem nie jest zły pomysł, ale jeśli będę jeździł autem bez szkła to później i odblask i oprawy żarówek będę mógł wyrzucić.