nowe wiadomosci,
otuz(zapomniałem dodać) silnik chodzi juz od jakiegoś czasu, no ale nie w tym rzecz, mam problem z elektryką bo jeśli niepodepne plusa pod przekaźnik kierunków to nie chodzi mi nawiew, wentylator chłodnicy, wycieraczki i kierunki(plus podłącozny wszystko chodzi), kwestia kolejna włączy sie awaryjne wszystko kaput i awaryjne chodzą, przy wyłączaniu awaryjnych robi sie jakieś zwarcie czy niełączy coś bo czasem trzeba ruszyć wajchą od awaryjnych żeby wszystko zadziałało(mimo tego podłączonego plusa), kolejne to to ze na desce rozdzielczej po wyłączeniu zapłonu lampki kontrolne wyłączają sie powoli.. nie nagle jak to było wcześniej na gaźnikowym, tylko powoli i czasem sie baaaaardzo delikatnie świeci lampka od recznego bodazje czy jakaś inna czerwona, widoczne z ledwością w nocy...
o co do choery jasne w tym chodzi bo juz mi rece opadaja.aa i przekaźniki wszystkie są nie poukładane(po odłaczeniu wszystkich przekaźników wentylator w kabinie nadal działa!!:/)
chaos na maxa.
dodam ze nie wiem czy poprostu nie trzeba zmienic tej wiązki idącej na kokpit i licznik, bo została zmieniona tylko wiązka na silnik i dla sprawdzenia listwa bezpieczników.
mam metlik pomocy.