witam wszystkich
mój problem polega na tym, że nie wchodzi mi 3 bieg ale tylko jak redukuję z 4 a z dwójki wchodzi z lekkim zgrzytem podejrzewam synchronizator czy może miał ktoś podobny problem chodzi mi o to ile jest przy tym roboty i ewentualnie przybliżony koszt
[b4 1.9 TDI 1Z] nie wchodzi trójka!!!
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Myślę że dobrze podejrzewasz synchronizator. Miałem podobnie w Golfie II, tyle że u mnie dotyczyło to 2 biegu. Z 1 na 2 przy niewielkich obrotach wchodził ok, jak się trochę pociągło na 1 i wpięło 2 to lubił zgrzytnąć. Przy wysokich obrotach ciężko było zapiąć tą 2 gdy wcześniej się miało 3, a jak się już udało to ze zgrzytem.
Co do remontu skrzyni to nie wiem jak to cenowo wygląda, ale bez jej wyciągania nic i tak nie zrobisz. Ewentualnie można szukać używki. Roboty na pewno mnie, ale i cena wyższa.
Co do remontu skrzyni to nie wiem jak to cenowo wygląda, ale bez jej wyciągania nic i tak nie zrobisz. Ewentualnie można szukać używki. Roboty na pewno mnie, ale i cena wyższa.
To samo mam mozna z tym spokojnie zyc jak juz sie nauczysz spokojnie wbijac bieg. jezdze z tym juz pol roku. moze w tym roku zrobie. Swojego czasu pytalem o to w warsztatach to po 1. malo ludzi chce sie tego podjąć, po 2. mowia ze sie nie oplaca robic tylko wrzucic uzywke.
Osobiście myśle ze wole zrobic swoja skrzynie i miec nowe pewne cześci, od razu ocenić zuzycie innych czesci ewentualnie wymienic i skrzynia jak ta lala, a kupić uzywke to nie wiesz co tam jest i ile pojezdzisz. za kilka kkm moze znowu paść to samo.
tak czy tak koszt ok 500 - 600zl, gdzies na forum czytałem ze ktoś (moze czarekj ? nie pamietam) montuje regenerowane skrzynie z gwarancja za 900zl.
Osobiście myśle ze wole zrobic swoja skrzynie i miec nowe pewne cześci, od razu ocenić zuzycie innych czesci ewentualnie wymienic i skrzynia jak ta lala, a kupić uzywke to nie wiesz co tam jest i ile pojezdzisz. za kilka kkm moze znowu paść to samo.
tak czy tak koszt ok 500 - 600zl, gdzies na forum czytałem ze ktoś (moze czarekj ? nie pamietam) montuje regenerowane skrzynie z gwarancja za 900zl.