Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

80tka miesiąca

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

80tka miesiąca

Post autor: Doc » 09 mar 2008, 22:29

Cześć.

Chciałbym w naszym klubie wprowadzić comiesięczne wybory 80tki miesiąca. Proszę o pomoc w tej sprawie. Kto byłby w stanie pomóc w zajmowaniu się tym ? Liczę na kogoś z sympatyków mniej obciążonych codziennymi zajęciami na forum, ale również na moderatorów. Proszę o zgłoszenia i pomoc.

Sprawa wyglądałaby tak:

1. Najpierw trzeba sporządzić regulamin konkursu, czyli kto może brać udział i jakie kryteria spełniać ( to do uzgodnienia później )

2. Od 1ego do 10ego każdego miesiąca w nowym, założonym ku temu dziale? ( czy może temacie w klubowym ( jak myślicie, co lepsze? ) klubowicze zgłaszają swoje kandydatury zgodnie z regulaminem. Między innymi muszą mieć opisana swoją 80tkę, zmiany jakie przeprowadzili, coś o niej, zdjęcia odpowiednio duże z przodu boku i podskoku, zgłosić się i podac link do zdjęć i opisu na naszym forum. Pierwsze 10 kandydatur bierze udział w tym miesiącu. Klubowicze którzy wygrają nie mogą brać już udziału ( mysle ze to najsensowniejsze? )

3. Po zweryfikowaniu kandydatur w ilości sztuk 10 osoba odpowiedzialna za ten projekt zamyka temat, tworzy nowy z glosowaniem. Od 10ego każdego miesiąca do jego konca trwa głosowanie na 80tkę miesiąca. Ostatniego dnia miesiąca, osoba zajmująca się projektem zamyka temat, ogłasza zwycięzcę i otwiera nowy temat na nowy miesiąc.

4. Na koniec roku, osoba odpowiedzialna za projekt robi temat z ankietą "80tka roku" w której to głosujemy na 12 80tek które wygrały "80tkę miesiąca"
80tke roku trafia na stronę główną tj okładkę kalendarza o którym niżej.

Co otrzymuje zwycięzca ?
Poza dowartościowaniem, reklamą, satysfakcją otrzymuje artykuł o sobie, jego aucie na stronie głównej, grafikę nad awatarem wyświetlaną przez miesiąc o treści "80tka miesiąca", oraz jego auto pojawi się na początku roku w kalendarzu który będziemy zamawiali.
W kalendarzu klubowym, ściennym będzie 12 ( tyle co miesięcy ) 80tek naszego klubu, czyli zwycięzcy "80tki miesiąca"

Czy ktoś z Was może pomóc w zajmowaniu się tym ?
Liczę tez na wasze pomysły, sugestie w tym temacie. Co ogólnie o tym myślicie ?
Ponieważ jest marzec, proszę Was o pomysły jak zrobić, aby na koniec roku wyłonić 12 80tek.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 09 mar 2008, 22:49

No fakt, pomysł spóźniony o kilka miesięcy :-( Problem tylko w tym że z niektórymi autami nie ma sensu konkurować, bo jak np. wygrać z Frano, hehe ?

PS: Ja niestety mam na głowie magisterkę. Wolę się nie pchać w jakiś zobowiązania bo mogę nawalić :-(

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Kontakt:

Post autor: Doc » 09 mar 2008, 23:21

OGr pisze:No fakt, pomysł spóźniony o kilka miesięcy
Dlatego też na koniec roku można przyśpieszyć i wybrać 3 auta. To akurat nie jest problem, a czekać rok na wprowadzenie tego nie mialoby sensu.
OGr pisze:z niektórymi autami nie ma sensu konkurować, bo jak np. wygrać z Frano, hehe ?
A to już zadecydują userzy ;-) Agitacja będzie karana ;-)

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 09 mar 2008, 23:39

Co do tego gdzie to umieścić: myślę że najlepszym rozwiązaniem było by stworzenie nowego działu. Będzie troszkę tematów z tym związanych, więc mogłoby się to wszystko pogubić. A tak, jeśli będzie osobny dział, po pierwsze będzie łatwiej zachować tam ład a po drugi będzie to oczywiście lepiej widoczne.

Tak jak pisze OGr[b/] może być mały problem z nieukrywanymi liderami jeśli chodzi o wygląd nianiek. Dobrym zabezpieczeniem jest oczywiście to że można wygrać tylko raz w takim konkursie i potem nie można brać już udziału. Mimo to i tak byłoby trzeba się liczyć że przez kilka pierwszych miesięcy wygrywali by klubowicze z super wypasionymi furami, natomiast „reszta przeciętniaków” (na przykład ja) musiałaby trochę poczekać z wzięciem udziału.

Myślę że ważne jest również stworzenie jakiegoś porządnego schematu opisu auta, żeby w miarę to ujednolicić, żeby było jak najbardziej przejrzyste.

Co do zdjęć: tu też mogłyby być jakieś określone wymogi, ograniczona ilość zdjęć na przykład, może jakieś wskazania co powinno być widać na tych zdjęciach, żeby za bardzo nie zawalić tematu milionem zdjęć. Do reszty zapasów byłby już tylko na przykład odwołania w takim punkcie prezentacji typu np: Linki albo coś w tym typie, na przykład do jakiejś galerii, no i oczywiście do tematu w dziale „moje audi”.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 10 mar 2008, 07:21

pomysł fajny, podoba mi sie.

mogę się tym zająć. najlepiej by było zrobić osobny dział(nowy) Konkurs Audi80. i tam właśnie umieszczać swoje kandydatury do każdego miesiąca. myśle że problemu by nie było... i zamieszania także...

10 samochodów na miesiąc? nie lepiej zrobić 12?
później co? punktacja? od 1-12pkt? czy tylko będzie można oddać 1 głos?
chyba najprościej byłoby dać głosowanie niż punktacja bo zrobiłby sie bałagan :-?
i tak jak już Doc podkreślił zwycięzca nie może brać drugi raz udziału :-D

myśle że max 4 zdjęcia wystarczą do kandydatury. pierwsze 12 samochodów i temat zamykamy, później tworzymy nowy + głosowanie :-P

p.s. osobiście nie zamierzam brać udziału w konkursie. Mam już swój artykuł wiec to mi wystarczy :-) heh

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 10 mar 2008, 08:18

Popieram pomysł i wydaje mi sie że lepiej zrobic np. 30 samochodów których wybiera sie finałowa 10 i wtedy finaliste. Troche mi nie pasuje kto pierwszy ten lepszy co o tym myslicie

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 10 mar 2008, 08:19

O widzicie w takim razie mam pomysł co zrobić z tymi 3 autami których zabraknie. Weźmy 3 ładne auta, które spokojnie wygrałyby w konkursie. Np auto frano, jakieś ładne S2 i jakieś ładne cabrio :-) Dobrze byłoby gdyby w zimie były zdjęcia zimowe, na wiosnę/jesień w błotku, a w lecie na plażach i w słońcu :-)

Jak Frano nie chce brać udziału to dajmy mu od razu miejsce w kalendarzu :-)

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 10 mar 2008, 09:54

OGr pisze:Jak Frano nie chce brać udziału to dajmy mu od razu miejsce w kalendarzu
Zgadzam się jego niunia jest bezkonkurencyjna <ok> :mrgreen: Natomiast można by byo podzielić jeszcze na cztery rodzaje. Mianowicie chodzi mi o podział na nadwozia: avant, sedan, coupe i cabrio. Pomysł super już się moge zapisać na kalendarz :mrgreen: :lol: .

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 10 mar 2008, 09:57

kokolino1, hmmmm dobry pomysł z tym podziałem :-) Coupe lub cabrio zawsze miały super nadwozia więc ciężko też z nimi konkurować mając sedana lub avant'a :-)

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 10 mar 2008, 18:25

Popieram pomysł i wydaje mi sie że lepiej zrobic np. 30 samochodów których wybiera sie finałowa 10 i wtedy finaliste. Troche mi nie pasuje kto pierwszy ten lepszy co o tym myslicie
nie bardzo rozumie...

chcesz od razu wystawić 30 samochodów do głosowania? z czego 10 wybieramy? czy cos źle zrozumiałem...

myślałem cały czas że robimy tak:
Marzec; klubowicze zgłaszają sie, zbieramy pierwsze 12 samochodów; zamykamy temat i robimy ankietę...

ale masz racje, trochę to głupie bo jeśli zawsze będą to nie znani userzy to bez sensu.. i kilka cacek odpadnie :-/ wiec może i warto sie zastanowić nad powiększenie liczby zgłoszeń...
OGr pisze:Weźmy 3 ładne auta, które spokojnie wygrałyby w konkursie.
to może na razie odpuśćmy jak będzie już tak daleko to coś sie wymyśli...
OGr pisze:Jak Frano nie chce brać udziału to dajmy mu od razu miejsce w kalendarzu
dzięki... ale być może później coś sie wymyśli jak braknie już tych 3 audików...
kokolino1 pisze:Mianowicie chodzi mi o podział na nadwozia: avant, sedan, coupe i cabrio. Pomysł super już się moge zapisać na kalendarz .
ale jak to podzielić chłopaki? ciężko będzie :-/ dajcie jakieś propozycje...

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 10 mar 2008, 18:32

W zasadzie musimy w takim razie określić czy nadwozia ze sobą konkurują, czy zrobimy mix wszystkiego ?

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 10 mar 2008, 18:36

OGr pisze:czy nadwozia ze sobą konkurują, czy zrobimy mix wszystkiego ?
no właśnie...jak to rozgryź :-/

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 10 mar 2008, 18:52

To rozstrzygniemy najlepiej głosowaniem ;)

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 10 mar 2008, 18:54

Myślę że im będzie to wszystko prostsze i bardziej przejrzyste tym lepiej. Jak zaczniemy dzielić auta na nadwozia to trochę sprawa się skomplikuje moim zdaniem. Bo zamiast jednego co miesięcznego konkursu będzie kilka nie cieszących się już takim zainteresowaniem jak jeden podstawowy.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 10 mar 2008, 18:56

Labiel troche racji masz... co na to reszta... pisać panowie :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”