[coupe NG] Wyciek paliwa z regultora cisnienia
-
- Forum Audi 80
[coupe NG] Wyciek paliwa z regultora cisnienia
witam wsyzstkich. mam audi coupe 2.3, wczoraj chcialem wymienic filtr powietrza i zauwazylem mokra plame na jego obudowie! wyzej nad nia znajduje sie regulator mieszanki paliwa i stamtad a dokladniej z NASTAWNIKA CISNIENIA wycieka mi paliwo (z malej dziurki z przodu i z lączenia między nastawnikiem a regulatorem. to sie klrapla w malej ilosci!
moje pytanie czy moge odkrecic ten nastawnik cisnienia (jest na dwoch srubkach) jakos wyzcyscic, lub czy dostane taka czesc nowa??? bo na allegro sa ale cale z calym przeplywomierzem....czy ogole cokolwiek moge z tym zrobic bo uziemiony jestem
nizej daje zdjecie jak to wyglada na silniku:
Na przyszłość proszę pamiętać o stosowaniu TAG-ów w tytułach wątku. Dziękuję mod.
moje pytanie czy moge odkrecic ten nastawnik cisnienia (jest na dwoch srubkach) jakos wyzcyscic, lub czy dostane taka czesc nowa??? bo na allegro sa ale cale z calym przeplywomierzem....czy ogole cokolwiek moge z tym zrobic bo uziemiony jestem
nizej daje zdjecie jak to wyglada na silniku:
Na przyszłość proszę pamiętać o stosowaniu TAG-ów w tytułach wątku. Dziękuję mod.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 15:12 przez martin_rs4, łącznie zmieniany 2 razy.
Witaj. Jesli masz lekko mokry filtr powietrza (na tyle dobrze zrozumialem) to wszystko jest ok. Niestety konstrukcja tego rozdzielacza (a konkretniej sworznia ktory porusza sie w rozdzielaczu) jest bezuszczelkowa i czasem kilka kropel spadnie. Jesli leci sporo, mozesz kupic rozdzielacz bez przeplywomierza, ale rozbierac nie polecam, bo bedziesz mial WIELKIE problemy zeby to poskladac.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
no wlasnie wczoraj sam ten plastik (regulator cisnienia wtrysku) rozkrecilem. sa tam dwie dziurki z uszczelkami. one sa ok. ale na tym regulatorze jest kilka dziur i to z nich leci.
na allegro znalazlem wczoraj to tez, to za urzywany regulator kolo 200 zl ... NAWET NIE CHCE WIEDZIEC ILE ZA NOWY <osohozi>
jestem tylko ciekaw czy moge je jakos zakleic, np. sylikonem, albo cos w tym rodzaju...
na allegro znalazlem wczoraj to tez, to za urzywany regulator kolo 200 zl ... NAWET NIE CHCE WIEDZIEC ILE ZA NOWY <osohozi>
jestem tylko ciekaw czy moge je jakos zakleic, np. sylikonem, albo cos w tym rodzaju...
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
to sa miejsca z ktorych cieknie... no i tez z tylu...powylatywaly poprostu...
kupilem na szrocie przed chwila ale do wersij 2.0l ta czesc!!!! :mrgreen: zalozylem ... i nie ciknie .... ale auto hehhe szkoda gadac. :evil: dusi sie na kazdym biegu. dochodzi do 2000 obrotow i od razu spadaja!!! ALE TAM WLASNIE sa te dziurki pozaklejane czyms takim jak sylikon....
no chyba zaryzykuje... w najgorszym razie poprostu chyba sie znow rozszczelni... hmmm
[ Dodano: 2008-03-10, 17:45 ]
AHA !!!!!!!!!!!!!!! co najlepsze za ta czesc dalem tu 40 euro!!!! w sumie niby taniej niz na allegro....czyli wiem ze raczej to tylko ten regulator wtrysku jest walniety a w zasadzie te uszczelki..... no coz jakbyscie mieli jakis pomysl to chetnie poczytam
kupilem na szrocie przed chwila ale do wersij 2.0l ta czesc!!!! :mrgreen: zalozylem ... i nie ciknie .... ale auto hehhe szkoda gadac. :evil: dusi sie na kazdym biegu. dochodzi do 2000 obrotow i od razu spadaja!!! ALE TAM WLASNIE sa te dziurki pozaklejane czyms takim jak sylikon....
no chyba zaryzykuje... w najgorszym razie poprostu chyba sie znow rozszczelni... hmmm
[ Dodano: 2008-03-10, 17:45 ]
AHA !!!!!!!!!!!!!!! co najlepsze za ta czesc dalem tu 40 euro!!!! w sumie niby taniej niz na allegro....czyli wiem ze raczej to tylko ten regulator wtrysku jest walniety a w zasadzie te uszczelki..... no coz jakbyscie mieli jakis pomysl to chetnie poczytam
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
[B4 2.3 NG] Wyciek paliwa z regulatora ciśnienia
witam. Mam taki sam problem w silniku [2.3 NG] jak kolega cieknie mi paliwo z tego nastawnika ciśnienia ale z przodu, tam gdzie jest kostka z prądem. Kupilem dwa takie nastawniki i po zalożeniu silnik dławi, dusi, nie chce wejść na obroty? Prosze może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak jest bo ja już nie wiem co mam robić??? PROSZĘ o pomoc