[80, B3, 1.8S, PM] Dziwne naliczanie kilometrów
[80, B3, 1.8S, PM] Dziwne naliczanie kilometrów
Witam kolegów. W mojej audioli licznik nie zliczał kilometrów powodem czego była pomarańczowa zębatka. oczywiście dowiedziałem się o tym czytając na forum. kupiłem drugi licznik ( taki sam model VDO ) i przełożyłem zębatkę; efekt jest taki - licznik nalicza kilometry ale nie odbywa się to płynnie tylko z takimi przeskokami cyferek. nie wiem czy to normalne w niektórych modelach czy coś jeszcze muszę poprawić. dużo czytałem na forach i nie napotkałem na podobny temat. pozdrawiam.
witam ponownie. podpinam się pod swój temat bo dzisiaj załamka. licznik znów przestał naliczać kilometry. niedawno jak ponad rok temu wymieniłem tą pomarańczową zębatkę i było wszystko ok, przejechałem 21 tys.km. Dzisiaj jadę i normalnie nie wierzę! Czy te zębatki naprawdę tak często się psują ? może ktoś miał podobny problem? może coś z moim prędkościomierzem jest nie tak.
- michael80b3
- Forum Audi 80
Musisz ponownie sprawdzić zębatke, nie szkodzi że przejechałeś na niej 21 tys. km weź pod uwagę to że nie jest ona nowa i nie wiadomo ile czasu nabijała km w starym liczniku.To że już wcześniej nie nabijała płynnie też jest troche dziwne w/g mnie bo powinna chodzić bez rzadnych "przeskoków". A może jak już ją montowałeś to była troche przetarta?
w mojej b4 nalicza tak ze cyfra przesuwa sie po kawalku w liczniku jeszcze nie dlubalem czyli pewnie tak powinno byc nie wiem ja kw twoim aucie
Najlepszym rozwiazaniem bedzie wymiana caleo predkosciomierza jak masz pojecie to km sobie ustawisz tyle ile masz przejechane bo takie naprawianie to sie tylko nadenerwujesz nie potrzebnie
Najlepszym rozwiazaniem bedzie wymiana caleo predkosciomierza jak masz pojecie to km sobie ustawisz tyle ile masz przejechane bo takie naprawianie to sie tylko nadenerwujesz nie potrzebnie