Chyba wreszcie czas na moja "babcie" B4 Avant
-
- Forum Audi 80
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Znaczka nie zrywam,wiem ze to troche nie fair, ale ciesza mnie zawstydzone :oops: lub wsciekle :evil: miny keirowcow w nowych dieslach CDTi, TDCI i TDI (...korzystajac z okazji pozdrawiam ich ), zwlaszcza ze przewaznie sami prowokuja, probujac zaszpanowac jak to nowy diesel jezdzi (...a przyznaje ze jezdzi coraz lepiej )
Sieje propagande ze stare tez potrafi i nie ma sie czego wstydzic na drodze 8-)
LPG pali srednio 13ltr ale pewnie mogloby byc mniej ale jakos trudno mi sie powstrzymac :mrgreen:
Sieje propagande ze stare tez potrafi i nie ma sie czego wstydzic na drodze 8-)
LPG pali srednio 13ltr ale pewnie mogloby byc mniej ale jakos trudno mi sie powstrzymac :mrgreen:
- Jacek-Alfa
- Forum Audi 80
ładna bryczka !! może i moja będzie kiedyś taka śliczna chociaż moja zawsze mi się podoba !
A felgi jakimi środkami czyściłeś i jak je zakonserwowałeś? bo chce się wziąć za moje na wiosnę tylko nie bardzo wiem czym je wyczyścić czy po prostu dać do lakiernika by je odmalował ?
[ Dodano: 2007-02-20, 19:07 ]
szkoda tylko ze mój rumak nie ma tyle ducha w sobie
A felgi jakimi środkami czyściłeś i jak je zakonserwowałeś? bo chce się wziąć za moje na wiosnę tylko nie bardzo wiem czym je wyczyścić czy po prostu dać do lakiernika by je odmalował ?
[ Dodano: 2007-02-20, 19:07 ]
szkoda tylko ze mój rumak nie ma tyle ducha w sobie
Felgi potraktowane najpierw Skansol'em (zmycie pow.lakierniczej) a potem pasta polerska, wiertara i kupa cierpliwosci.
Z ich konserwacja to jest problem... :evil:
Czasem zeby dluzej utrzymac je w czystosci nakladalem wosk w spray'u ale nie na wiele to sie zdawalo...
Rade mam jedna.
Trzeba porostu o nie dbac na biezaco (troche to uciazliwe, ale czego sie nie robi dla ukochanego autka? ).
Polecam stronke www.cultstyle.pl tam jest troche informacji o polerowaniu felg
Z ich konserwacja to jest problem... :evil:
Czasem zeby dluzej utrzymac je w czystosci nakladalem wosk w spray'u ale nie na wiele to sie zdawalo...
Rade mam jedna.
Trzeba porostu o nie dbac na biezaco (troche to uciazliwe, ale czego sie nie robi dla ukochanego autka? ).
Polecam stronke www.cultstyle.pl tam jest troche informacji o polerowaniu felg
- Jacek-Alfa
- Forum Audi 80
Normalny klar nie będzie się trzymał gładkiej powierzchni, a położony piecowo zmatowi felgę i zepsuje efekt.Jacek-Alfa pisze:ja jak by felgi pomalowac po wypolerowaniu cienką warstwą bezbarwnej farby ?? moze wtedy by nie zmatowiały?
[edit]
Trochę niejasno to napisałem, ale każdy bezbarwny lakier położony na wypolerowaną powierzchnię zepsuje efekt.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Sebolec ma racje bo lakiery bezbarwne psują efekty polerki... kiedys widziałem pokrywe w skuterze (są z alu) wypolerowaną i gosc pomalował własnie lakierem bezbarwnym to polerka sie zrobiła taka "mleczna"Jacek-Alfa pisze:ja jak by felgi pomalowac po wypolerowaniu cienką warstwą bezbarwnej farby ?? moze wtedy by nie zmatowiały?
koledzy sa specjalne srodki zeby kolor po polerce nie byl matowy! bede w robocie to podam wam nazwe bo nie ma sensu malowac kolejna warstwe lakieru!!syfki beda i znowu bedziesz polerowac bezsensu robota! a po drugie jak bys chcial prysnac dla polysku warstwe lakieru bezbarwnego to musisz zmatowac podlorze bo nie bdzie przyczepnosci i bedzie sie luszczyc z czasem :!: pozdro
Nie wiem czy się rozumiemy. My mówimy o wypolerowanym aluminium, a nie o wypolerowanym lakierze...florian pisze:koledzy sa specjalne srodki zeby kolor po polerce nie byl matowy! bede w robocie to podam wam nazwe bo nie ma sensu malowac kolejna warstwe lakieru!!syfki beda i znowu bedziesz polerowac bezsensu robota! a po drugie jak bys chcial prysnac dla polysku warstwe lakieru bezbarwnego to musisz zmatowac podlorze bo nie bdzie przyczepnosci i bedzie sie luszczyc z czasem :!: pozdro