Radio - podlaczenie
Radio - podlaczenie
Witam
Które z oryginalnych radyjek ma wyjście na wzmacniacz ?
Które z oryginalnych radyjek ma wyjście na wzmacniacz ?
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 00:03 przez Werni, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Jak nie wiesz co i jak, to lepiej oddaj fachowcowi, zrobi dobrze i bedziesz mial spokoj <ok>A daje sie to zrobic samemu ??? czy lepiej to dać w ręce speca ?
Ostatnio zmieniony 19 gru 2011, 00:01 przez bartek18150, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
http://www.allegro.pl/item325497356_nie ... r_rca.html
Zakupuje adapter i podpina jak normalne głośniki.
Doc to kiedy pijemy :mrgreen:
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Eeee tak to się nie bawię, to się nie liczy :mrgreen:AUDI_A6 pisze:http://www.allegro.pl/item325497356_nie ... r_rca.html
A poważnie ... taki adapterek ... bierze toto sygnał z koncowki, czyli wzmocnione szumy zakłócenia i wszystko co oddaje koncowka mocy głośnikom, które nie przenoszą tego słyszalnie. Jak taki szit musi działać ? Nie wierzę, aby nie zniekształcało to dźwięku jeśli posiada jakiekolwiek filtry.
Chętnie obejrzałbym to w środku. Jeśli ktoś to kupi, licze na fotki
Normalnie przewodzik ekranowany dolutowuje sie w torze przedwzmacniacza, tak aby sygnał regulowany był potencjometrem głośności radioodtwarzacza. Jest to czysty, prawidłowy sygnał taki sam jak w radiach z wyjściem, pomijając cyfrową regulację tegoż wyjścia jakie nowsze radia posiadają.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Wiesz co mi się wydaje, że z tymi adapterami to jest tak jak z kasetami co służą do podłączenia zewnętrznego źródła dźwięku poprzez złącze jack. Jakość wiadoma
Ale można spróbować, ja osobiście nie stosowałem takich adapterów wiec konkretnie na ich temat nic nie powiem. Wiem że są takie bajery i działają ale czy skutecznie? Trzeba sprawdzić..
Ale można spróbować, ja osobiście nie stosowałem takich adapterów wiec konkretnie na ich temat nic nie powiem. Wiem że są takie bajery i działają ale czy skutecznie? Trzeba sprawdzić..
jestem w posiadaniu
Radio gamma cc do wymiany ale pewnie też na ori
Głosniki VDO MPC-1300 (leżą juz u mnie 3 lata)
Wzmacniacz Magnat classic 480
Chce dokupić jeszcze jakieś głośniki myslałem o tych Hertzach DSK 165 właśnie i podłączyć to wszystko do kupy. No i cały czas sie zastanawiam co na przód a co na tył.
Jak byś to widział i co bys zaproponawał lepszego zamiast tych dsk 165 ?
Radio gamma cc do wymiany ale pewnie też na ori
Głosniki VDO MPC-1300 (leżą juz u mnie 3 lata)
Wzmacniacz Magnat classic 480
Chce dokupić jeszcze jakieś głośniki myslałem o tych Hertzach DSK 165 właśnie i podłączyć to wszystko do kupy. No i cały czas sie zastanawiam co na przód a co na tył.
Jak byś to widział i co bys zaproponawał lepszego zamiast tych dsk 165 ?