[B3] Rezanie reflektorów
Marcin19l
jakie kierunki zakupiłes te dymione z allegro po 20zł :?:
FranoF1
czemu tak stanowczo odradzasz malowanie tych ramek :?: ponoc miałes cos takiego ale zrezygnowałes bo szpetnie wyglądało czy gorzej swieciło :?:
fajnie wyglada na tej fotce,mnie sie podoba ale jak ma gorzej swiecic ... sam niewiem...
jakie kierunki zakupiłes te dymione z allegro po 20zł :?:
FranoF1
czemu tak stanowczo odradzasz malowanie tych ramek :?: ponoc miałes cos takiego ale zrezygnowałes bo szpetnie wyglądało czy gorzej swieciło :?:
fajnie wyglada na tej fotce,mnie sie podoba ale jak ma gorzej swiecic ... sam niewiem...
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
aroslaw pisze:no ja mam podobnie...
silentfox widze ze kierunek folia ?? bo to nie ori ? ja robilem folia ..
zonk żadna foflia normalne ciemnione depo
[ Dodano: 2008-03-14, 20:03 ]
Jak może sie pogorszyć widoczność skoro ramka to tylko ozdoba.
[ Dodano: 2008-03-14, 20:08 ]
FranoF1, uważam że sie czepiasz tych ramek. powiem więcej po wyczyszczeniu odblasku jeszcze lepiej świeci ale to moje zdanie
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
jedyny sposob aby to sprawdzic to swiatlomierz
a fakt faktem to z tymi ramkami jest jak z pokojem pomalowanym na bialo lub czarno-mimo ze zarowka jest taka sama to efekt bedzie inny
ramka stanowi elemet ktory w jakims stopniu odbija swiatlo i powieksza powiezchnie swietlna no ale jedno wolec efekt czy slabsza widocznosc
a fakt faktem to z tymi ramkami jest jak z pokojem pomalowanym na bialo lub czarno-mimo ze zarowka jest taka sama to efekt bedzie inny
ramka stanowi elemet ktory w jakims stopniu odbija swiatlo i powieksza powiezchnie swietlna no ale jedno wolec efekt czy slabsza widocznosc
na drugiej stronie zamieściłem opis fabryczny części reflektora, i tam pisze ze ramka to ozdoba. w nocy specjalnie patrzyłem na audi i inne auta, światło nie pada na ramki.
FranoF1, jak sie kiedyś spotkamy przy piwie to pogadamy , tu dyskusja będzie się ciągnąć w nieskończoność.
na swoją obronę daje tylko i ende
Pozdrawiam. FranoF1 skąd jesteś?
FranoF1, jak sie kiedyś spotkamy przy piwie to pogadamy , tu dyskusja będzie się ciągnąć w nieskończoność.
na swoją obronę daje tylko i ende
Pozdrawiam. FranoF1 skąd jesteś?
Powiem tak:
Postawiłem autko na garażu wjechałem na światłach po pomalowaniu jak włączyłem światła i spojrzałem na ściane pierwsze co: o kur*a popsułem światła bo świeciły trochę niżej
Albo może mi się zdawało bo przed malowaniem czytałem gdzieś opinie Franka
Tak czy tak to ja się przyzwyczaiłem a policja żeby zabrała dowód albo się czepiali to musiałbym chyba latać po wsi i się drzeć, że se lampy pomalowałem
Fajnie że oni nie mają co robić i patrzą na lampy :?: bez przesady...
A nawet kolega Oofol kiedyś pisał w innym dziale tego forum to co poniżej pozwoliłem sobie przytoczyć:
"Ja sie długo nad tym zastanawiałem ale skapitulowałem... Ramka jednak nie dla hecy jest pomalowana taką samą farbą jak odbłyśnik! U mojego ojca zaczął się łuszczyć lakier właśnie z tej ramki i w stosunku do drugiego reflektora ("sprawnego") jest różnica... jak by wstawić soczewy to i można malować ale na H4 tego raczej nie zrobię bo za dużo jeżdżę po ćmaku..."
Postawiłem autko na garażu wjechałem na światłach po pomalowaniu jak włączyłem światła i spojrzałem na ściane pierwsze co: o kur*a popsułem światła bo świeciły trochę niżej
Albo może mi się zdawało bo przed malowaniem czytałem gdzieś opinie Franka
Tak czy tak to ja się przyzwyczaiłem a policja żeby zabrała dowód albo się czepiali to musiałbym chyba latać po wsi i się drzeć, że se lampy pomalowałem
Fajnie że oni nie mają co robić i patrzą na lampy :?: bez przesady...
A nawet kolega Oofol kiedyś pisał w innym dziale tego forum to co poniżej pozwoliłem sobie przytoczyć:
"Ja sie długo nad tym zastanawiałem ale skapitulowałem... Ramka jednak nie dla hecy jest pomalowana taką samą farbą jak odbłyśnik! U mojego ojca zaczął się łuszczyć lakier właśnie z tej ramki i w stosunku do drugiego reflektora ("sprawnego") jest różnica... jak by wstawić soczewy to i można malować ale na H4 tego raczej nie zrobię bo za dużo jeżdżę po ćmaku..."
viewtopic.php?p=139540&highlight=#139540kaczaza5 pisze:... jak by wstawić soczewy to i można malować ale na H4 tego raczej nie zrobię bo za dużo jeżdżę po ćmaku..."