[80 B4]Nieszczęsne przednie zawieszenie, stukanie.
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
chłopaki uwaga szukam dla siebie do niuniu amortyzatory na przód BILSTEIN.
Niunia to 1,9 TDI silnik 1Z nadwozie AVANT rok produkcji 1994 październik.
Nigdzie nie moge kupić i znaleźć amorków Bilsteina do mojej bryki. Jeśli możecie takie nowe załatwić za rozsądne pieniądze albo możecie polecić gdzie mogę sam dokonać zakupu to bardzo proszę o radę. Mile widziane wszystkie propozycje pomocy w zakupie.
Nigdzie nie moge kupić i znaleźć amorków Bilsteina do mojej bryki. Jeśli możecie takie nowe załatwić za rozsądne pieniądze albo możecie polecić gdzie mogę sam dokonać zakupu to bardzo proszę o radę. Mile widziane wszystkie propozycje pomocy w zakupie.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
no chyba że szukasz olejowych (ja osobiście też szukałem i w hurtowniach mają ale same gazówki) i gazowymi to nie powinno być problemu w końcu to producent a nie jakiś tam pakowacz byle czego, rozsądna cena, nie wiem o czym mowa Bilstein to firma za którą idzie jakość, czyli cena ok 180 pln. nie jest wygórowana, porównując z gazowymi sachs czy kayabąMARTINO pisze:chłopaki uwaga szukam dla siebie do niuniu amortyzatory na przód BILSTEIN.
Nigdzie nie moge kupić i znaleźć amorków Bilsteina do mojej bryki.
-
- Forum Audi 80
Maroonio po tym co napisałeś postanowiłem tam zajrzeć i rzeczywiście u mnie też były poluzowane jedna delikatnie a drugą dokręciłem aż sześć pełnych obrotów ,wymieniałem niedawno sprężyny bo moja niunia była zglebiona i przy okazji zmieniłem poduszki z łożyskiem bo miałem i mam nadal to nieszczęsne stukanie wymieniłem ( tuleje wachacza, sworznie,końcówki drążków, gumy na ławie,łączniki stabilizatora ) wszystkie części febika idalej stuka miałem się przymierzać do amortyzatorów+odboje ,ponieważ myślałem że być może amorki mają luz poprzeczny, jednak teraz niewiem czy przez ten luz nie uszkodziłem sobie tych poduszek z łożyskiem,tak w ogóle to mam pytanie dlaczego one się poluzowały pomimo tego iż było skręcone dobrze. Czy inni też mieli z tym kłopoty.Proszę o podpowiedż jeżeli ktoś spotkał się z tym problemem.
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
http://www.bilstein.net.pl/sklep/ poszukaj moz cos znajdziesz
-
- Forum Audi 80
Dzisiaj odebrałem auto od mechanika. Wymienił mi tulejki na saniach. Wcześniej, jak już wspominałem, miałem wymieniane łożyska i poduszki amortyzatorów, sworznie, tulejki wahaczy i końcówki drążków. Niestety auto wciąż tłukło na wybojach i szarpało podczas ruszania i gwałtownego deptania. A teraz - wreszcie nastała upragniona cisza! Aż się miło jeździ
-
- Forum Audi 80
Ja też miałem problem ze stukami w zawieszeniu wymieniłem amortyzatory przednie, łożyska amortyzatorów i łączniki stabilizatora .... nastała cisza super tylko mam problemik teraz po wymianie tego wszytskiego oczywiście kolumny Mc Persona były wyjmowane ... przy predkości powyzej 80 - 90 zaczyna mi wibrować kierownica co może być tego przyczyną ???
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- quattro464
- Forum Audi 80
Witam. Oczywiście też przerabiałem stukanie w przednim zawieszeniu w B4, niedawno w aucie wymienione były wszystkie tuleje w wahaczach, oba swożnie, łożyska Mc Phersonów, wcześniej wymienione oba amortyzatory oraz łączniki stabilizatora. Po wymianie tego wszystkiego było dużo lepiej ale dalej dawało sie we znaki głuche stukanie na nierównościach przy małych prędkościach, okazało się że praktycznie "rozleciały się" łączniki stabilizatora, także nie kupujcie taniej tandety. bo za parę miesięcy będziecie wymieniać na nowo. Założyłem nowe łączniki i wymieniłem wkładki gumowe na stabilizatorze bo były tez do wyrzucenia i jest cisza jak makiem zasiał..........