Ładny kolorek... ciut jaśniejszy od mojego Avanta. Mi akurat kierunki sie nie podobają.
Racja, lepsza klima manualna niż jej całkowity brak.
[B4 1Z automat Avant] Moja rakieta.......
Darek 80b3 pisze:Ciekawy kolor masz w Avancie."Kick Down" nie masz skoro jest przełącznik sport przy biegach,ja bym nie zmieniał na manual,ale Twoja sprawa.Dziwne że w tym roczniku jest jeszcze manualna klima,ale są też takie które nie mają wcale :mrgreen: Powodzenia w użytkowaniu.
Hmm? A co ma sport do kick-down'a? Jak jade bez wlaczonego przycisku sport i demne mu bardziej to ochoczo redukuje i gna do przodu. To chyba kick-down?
Kick down to coś jakby przycisk pod gazem. Jak wciśniesz gaz do końca i dociśniesz (tj. wyczuwalne) działa wtedy silnik kręci się do czerwonego pola i ma lepszego kopa. Mam tak w A6. Nie rozumiem po co sport, w A6 tego nie ma bo po co, kick down masz zawsze pod nogą. W trakcie wyprzedzania przecież nie przełączasz chyba na sport, tylko wciskasz mocno gaz do końca. Na pewno nie zmieniłbym automata na manula, raczej odwrotnie 8-)
Update: 12.09.2009
Moja furka stala sie manualem
W koncu sie doczekalem, w zeszlym tygodniu fura przeszla zabieg wymiany skrzyni na manualna. Calos zajela znajomemu mechanikowie i mi okolo 1,5 dnia. Poza elektryka nie bylo wiekszych niespodzianek. Powiem tylko ze po calym zabiegu furka znacznie odzyla, a jesli chodzi o spalanie to dobiero sie zobaczy.
P.s.
Mam do sprzedania sporo gratów z automatu: skrzynia AEG, polosie, sanki, wieniec, lewarek, stabilizator, itd .. prosze pytac jakby cos
Dodam ze wszystko jest w idealnym stanie, przebieg 280 tys
Moja furka stala sie manualem
W koncu sie doczekalem, w zeszlym tygodniu fura przeszla zabieg wymiany skrzyni na manualna. Calos zajela znajomemu mechanikowie i mi okolo 1,5 dnia. Poza elektryka nie bylo wiekszych niespodzianek. Powiem tylko ze po calym zabiegu furka znacznie odzyla, a jesli chodzi o spalanie to dobiero sie zobaczy.
P.s.
Mam do sprzedania sporo gratów z automatu: skrzynia AEG, polosie, sanki, wieniec, lewarek, stabilizator, itd .. prosze pytac jakby cos
Dodam ze wszystko jest w idealnym stanie, przebieg 280 tys