CB Radio - wybor zestawu
ja sprawdzilem niechcacy szwagra antene hustlera i wytrzymala jakies 220km/h zdowilo mnie to ale zapomnielismy poprostu ze jest na dachu ja probowalismy fure po zmianie silnika na 200%pojemnosci wiecej niz poprzedni (dwa litry w ibizie normalnie pogrom). Tak pisze 220km/h bo licznik sie konczy na 200 a wskazowka byla ze trzy centy za to napewno bylo. POZDROWKI NARA
kolego mam ten sam model autka i ostatnio kupiłem radyjko Unidena 520 plus do tego antenke na magnes presidenta Floryda, zasięg 10-20km ale powiem ci że wracałem z Lublina do Gdyni i naprawde na trasie super. za długa antena zbiera za dużo sygnałów.
CB-275zł
antena-150zł
<ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
CB-275zł
antena-150zł
<ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
jesli masz "za duzo sygnalow" to regulujesz sobie pokretelkiem "gain" i slyszysz tylko te ktore chcesz. Uniden 520 ma to pokretelko, ale pamietaj ze nie kazde CB je posiada...a dluga antena denerwuje tylko jak zahaczasz nia o drzewa, brame garazowa itp.Gruszka pisze:za długa antena zbiera za dużo sygnałów.
Dokładnie jak pisze koko666 w każdym w miare dobrym radyjku masz możliwość filtrowania najsilniejszych sygnałow .Ja u siebie mam sirio ml145 i sprawdza się doskonale.Denerwujące jest to że wiele ludzi wybierając cb wybiera budżetówki i potem wychodzi to w trasie piski szumy no i zasięg...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
no rzeczywiscie jestes dosc typowy,ale to dlatego ze Uniden 520XL to po prostu najlepsze radio na rynku ponizej 450zl, czysto nadaje, swietnie zbiera i do tego male i dobrze wykonane. Sirio 145 to swietna antena, tylko troche dluga jak na osobowke. Hustler 100cm w zupelnosci wystarcza.kooru pisze:Ja będe nieorginalny i polecę Uniden 520 + Sirio Ml 145. Taki zestaw mam i jestem bardzo zadowolony. Działa bez zarzutu i wybawił mnie z nie jednej opresji :mrgreen: Jeszcze raz gorąco polecam. Pozdro
Ja teraz w dostawczaku mam wlasnie 520XL i antenke Lemm 170cm przykrecona do budy i jedyny minus ze ciagle o drzewa zahaczam
A więc tak:
zakupiłem radyjko TTI 770, ogólnie fajne ma sporo funkcji, jest małe, ładnie świeci na niebiesko, do audi troszkę nie pasuje może kiedyś zmienię na czerwone
antenka, którą wybrałem to Hustler IC 100, dzisiaj powinienem ją dostać, podobno jest niezła
cena zestawu radio nówka 160 zł + antena też nóweczka nie śmigana 75 zł = 235 za cały zestaw allegro rządzi <ok> <ok> <ok>
zakupiłem radyjko TTI 770, ogólnie fajne ma sporo funkcji, jest małe, ładnie świeci na niebiesko, do audi troszkę nie pasuje może kiedyś zmienię na czerwone
antenka, którą wybrałem to Hustler IC 100, dzisiaj powinienem ją dostać, podobno jest niezła
cena zestawu radio nówka 160 zł + antena też nóweczka nie śmigana 75 zł = 235 za cały zestaw allegro rządzi <ok> <ok> <ok>
No z tymi 30 km to przegiołeś bo chyba żaden zestaw mobilny nie ma takiego zasięgu <lol>gonzales pisze:grinch, dlaczego, pytałem kilku osób znających się na CB i mówili, że nie jest zła, nie potrzebuje zasięgów rzędu 30 km i nie chciałem strasznie długiego bata. Zresztą jak dostanę to powiem jak to działa
Na stacjonarnym CB może i tyle by było ale nie wiem ;p
A co do tej anteny to pisałem z tego względu że kuzyn ją ma jak dla mnie szaj i tyle u papy na audiku mam antenę president georgia ;p I z pewnością jest mocniejsza od tego hustlera no ale oczywiście cena idzie w parze z jakością.
Pozdro For All
-
- Forum Audi 80
Ja polecam radyjko UNIDEN 520 XL, koszt rzędu 280zł i osobiście do tego posiadam antenke helikalną President Indiana, cena około 100zł plus montaż. Antenka montowana na stałe w tylnim błotniku, wygląd jak antena od radia fm. Zalety dobry i niskoszumny odbiór, Zasięgi porównywalne z ml'kami, nie rzuca sie w oczy. Minusy przy dużych prędkościach słabnie zasięg odbioru i nadawania (> 120 km/h) ale zawsze mozna pogadać z osobą jadącą z naprzeciwka. Wcześniej miałem unidena 510 + hustler. Radyjko ok ale antena jest dobra ale do czasu, męczące jest chowanie i wyciągnie non stop szczególnie w zimie jak musisz skrobać lakier.
To tyle o moich przygodach z cb.
Kulturalna #19.
To tyle o moich przygodach z cb.
Kulturalna #19.
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
krystianbyku z magnesowej podstawy też można odkręcić sam bat więc nie musisz ściągać magnesu jeśli chcesz pozbyć się anteny <lol>krystianbyku pisze:Wcześniej miałem unidena 510 + hustler. Radyjko ok ale antena jest dobra ale do czasu, męczące jest chowanie i wyciągnie non stop szczególnie w zimie jak musisz skrobać lakier.