[90 NG] pomocy jaki rozrząd
[90 NG] pomocy jaki rozrząd
witam
mam problem z namierzeniem rozrządu może ktoś mi pomóc jaki symbol ma pasek rozrzadu,rolka napinacza,pompa wodna w audi 90 2.3 NG rok 89
z góry dziękuję
mam problem z namierzeniem rozrządu może ktoś mi pomóc jaki symbol ma pasek rozrzadu,rolka napinacza,pompa wodna w audi 90 2.3 NG rok 89
z góry dziękuję
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
To jest tak w kompie mi pokazuje ze w NG byly dwa rodzaje paskow
Nr paska: GATES 5053 rok prod auta -5/88 wymiary 18MM X 120 zeb
Nr paska: GATES 5245 rok prod auta 5/88- wymiary 19MM X 142 zeb
napinacz febi 27016
Tez stosowali dwie pompy wody
Nr pompy AQUAPLUS 85-1640 -4/88 Kolo pasowe zebate
Nr pompy AQUAPLUS 85-2290 5/88- kolo pasowe zebate
Nr paska: GATES 5053 rok prod auta -5/88 wymiary 18MM X 120 zeb
Nr paska: GATES 5245 rok prod auta 5/88- wymiary 19MM X 142 zeb
napinacz febi 27016
Tez stosowali dwie pompy wody
Nr pompy AQUAPLUS 85-1640 -4/88 Kolo pasowe zebate
Nr pompy AQUAPLUS 85-2290 5/88- kolo pasowe zebate
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
wygląda na to, że nie znajdę tematu którego szukam, podkleję się wiec do tego z faq.
Najprawdopodobniej rozlatuje mi się pompa wody (niestety) no i rozrząd wymieniany nigdy albo nie wiadomo kiedy. Czy jest gdzieś instrukcja wymiany rozrządu? jak prawidłowo naciągnąć pasek? momenty śrub i takie tam... Jak i w jakiej kolejności wykonywać czynności Silnik wydaje się być archaiczną konstrukcją i nie powinno być problemu, ale z doświadczenia wiem, że przy rozrządzie konstruktorzy popuszczają wodze fantazji więc wolał bym zajrzeć do manuala przed wymianą. No i jeszcze jedno pytanie, co ile (według książki, nie Pana Kazia) należy należy wymieniać pasek rozrządu w tym silniku?
i jeszcze jedno pytanie
jeśli mam termostat który wedłóg ETKI idzie w komplecie z z pompą która napina pasek, to właśnie taki mam rozrząd? Napinany pompą wody? czy mogę mieć też napinacz?
Z góry dzięki.
Najprawdopodobniej rozlatuje mi się pompa wody (niestety) no i rozrząd wymieniany nigdy albo nie wiadomo kiedy. Czy jest gdzieś instrukcja wymiany rozrządu? jak prawidłowo naciągnąć pasek? momenty śrub i takie tam... Jak i w jakiej kolejności wykonywać czynności Silnik wydaje się być archaiczną konstrukcją i nie powinno być problemu, ale z doświadczenia wiem, że przy rozrządzie konstruktorzy popuszczają wodze fantazji więc wolał bym zajrzeć do manuala przed wymianą. No i jeszcze jedno pytanie, co ile (według książki, nie Pana Kazia) należy należy wymieniać pasek rozrządu w tym silniku?
i jeszcze jedno pytanie
jeśli mam termostat który wedłóg ETKI idzie w komplecie z z pompą która napina pasek, to właśnie taki mam rozrząd? Napinany pompą wody? czy mogę mieć też napinacz?
Z góry dzięki.
ja u mechaniora za wymiane kompletnego rozrządu + wymiana wszystkich pasków klinowych dałem 606zł wiec cena jak najbardziej trafna <ok>Zibi23 pisze:Mechanik w dobrym warsztacie powiedział mi za wymiane 510zl,
[ Dodano: 2010-08-11, 21:13 ]
subratri pisze: No i jeszcze jedno pytanie, co ile (według książki, nie Pana Kazia) należy należy wymieniać pasek rozrządu w tym silniku?
i jeszcze jedno pytanie
Ad.1 pasek powinno wymianiac sie co 60 tyś km
Ad.2 jezeli masz pompe wody ktora napina pasek rozrządu , to nie masz napinacza poniewaz pompa spełnia tą role , słyszałem natomiast ze gdy ma sie stalowa osłone rozrządu to siedzi tam pompa jako napinacz jezeli plastik to siedzi sam napinacz <ok>
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH