KORU pisze:Łeeee w B4 to nic nowego ja to juz dawno odkrylem gdy bawilem sie ustawieniami nowego radia i mi swiatlo gaslo. :mrgreen: Zreszta po zgaszeniu silnika gdy wyciagniemy kluczyk wlacza sie oswietlenie wnetrza. To jest po to zeby nie trzeba bylo otwierac drzwi zeby wlaczyc oswietlenie. W B3 tego nie ma bo jest tylko jedna lampka z przodu. Podobno jest tez taki trick ze jak sie klape bagaznika otworzy to powinno zaswiecic sie oswietlenie wnetrza kabiny. Nasz kolega UFO mial tak u siebie, sprawdzalem u mnie tak nie ma. Jak u Was ?
Patent ze stacyjką oczywiście u mnie też działa.
A co do świecenia światła wewnątrz po otwarciu bagażnika to jak ktoś czegoś takiego nie ma, a chce mieć to wystarczy założyć taki włacznik jak jest do pokrywy silnika i podłączyć przewód (mase) do włącznika przy drzwiach.
Mam również lampke podśw. komory silnika zamontowaną obok wygłuszeń tylko widze że nie jest podłączona, do czego mogę się najlepiej podpiąć?
Kolejna rzecz chodzi o podświetlenie bagażnika więc chce to zrobić troszku inaczej.
Wiadomo że w b4 światło do podświetlenia bagażnika jest dość słabe z reflektora i działa tylko przy włączonych postojówkach, światłach mijania lub drogowych, więc myśle to przerobić.
Założę taką lampke jak jest przy silniku.
Lampkę umocuję pod pułką od dołu w bagażnku, i podciągne ''+''( proszę znów o rade z kąd ) , a ''-'' z włacznika który już umnie jest, tylko musze go troszku przerobić bo ma urwany styk.
Powinno się zaświecić tylko w bagażniku po jego otwarciu <ok>