Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[B2 90/4000s] deska rozdzielcza

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zimektm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B2 90/4000s] deska rozdzielcza

Post autor: zimektm » 21 mar 2008, 13:07

"Wydarłem" deskę rozdzielcza z audisi po to aby dojść do tego gdzie podłączyć kabel W od alternatora pod obrotomierz ,gdy ją wyciągnąłem zwątpiłem :-> , dlatego proszę o pomoc gdzie ten kabel podpiąć ? Mam jeszcze kilka pytań: do czego służą kontrolki "OXS" ,żółta strzałka i jeszcze jedna kontrolka pokazana na zdjęciu. Do czego służy kabel oznaczony na wtyczce szerszej[12 styków, kolor wtyczki czarny] numerem 6- u mnie kabel koloru białego- jest ucięty i nie widać jego dalszej części. :-?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 21 mar 2008, 14:08

Ta którą oznaczyłes "??" to jest kontrolka niedomagania silnika. Zapala się gdy jest coś nie tak z układem wtryskowym etc i gdy w pamięci komputera są błędy.
OXS z kolej oznacza, że Twoje autko jeździło w Kaliforni i miało jakiś dodatkowy układ oczyszczania spalin.
A zadaniem strzałki jest sugerowanie zmiany biegu na wyzszy, po przekroczeniu określonych obrotów silnika zapala się i informuję, że można już wrzucić wyzszy bieg.

Niestety ty masz rzeźnie pod maską, więc cięzko będzie to przywrócic do oryginału - proponowałbym od zmiany silnika na 2.3 10V NG, bo taki tam siedział ;-)

Awatar użytkownika
zimektm
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zimektm » 21 mar 2008, 15:39

Wiem że kabel od obrotomierza jest podciągnięty pod skrzynkę z bezpiecznikami ale nie jestem w stanie go zlokalizować, jak ten kabel odnaleźć :?:

[ Dodano: 2008-03-24, 09:57 ]
jmm pisze: A zadaniem strzałki jest sugerowanie zmiany biegu na wyzszy, po przekroczeniu określonych obrotów silnika zapala się i informuję, że można już wrzucić wyzszy bieg.
a nie wiesz czy ta strzłka załącza się na podstawie wskazań obrotomierza czy idze osobny kabel od silnika ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl