Witam szanownych Kolegow
Jak w temacie napisalem cos sie dzieje ze skrzynia a mianowicie obiaw jest taki ze na zimnych silniku nie jest mozliwe szybkie przelaczenie z 1 na 2 bieg poniewaz pomiedzy biegami wystepuje jakies haczenie. Poza tym jak silnik sie nagrzeje i przejade juz sporo kilometrow to owe haczenie jak by bylo takie tyci tyci. Poza tym zauwazylem iż od jakiegos czasu pojawia sie delikatne haczenie podczas zmiany pozostalych biegow ale jesli zrobie to w ten sposob iz zmieniajac np. z 2 na 3 zrobie to powoli i po wylaczeniu 2 biegu ustawie lewarek na srodku i poczekam ulamek sekundy i wrzuce 3 to haczenia nie ma i tak z pozostalymi biegami.
Mysle ze zrozumiecie moj problem na podstawie mojego opisu i poradzicie mi co mam robic.
Poza tym nie sprawdzalem poziomu oleju w skrzyni i nie wiem czy to moze miec wplyw hmm, dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
[B4 ABK 2.0 115KM 93'] - cos ze skrzynia :(
A jezeli wymienie docisk z tarcza sprzegla i lozyckiem oporowym to cos by to zmienilo.
Hmm na pewno pozbyl bym sie juz lekkiego targania autem podczas ruszania poniewaz docisk jest lekko wypaczony hmm ale czy to haczenie by ustalo??
Zaczme od sprawdzenia poziomu oleju i napisze pozniej co i jak sie dzieje
Hmm na pewno pozbyl bym sie juz lekkiego targania autem podczas ruszania poniewaz docisk jest lekko wypaczony hmm ale czy to haczenie by ustalo??
Zaczme od sprawdzenia poziomu oleju i napisze pozniej co i jak sie dzieje
-
- Forum Audi 80