Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Radio - opcja usb dla kasety

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Radio - opcja usb dla kasety

Post autor: hudy » 23 mar 2008, 21:43

witam.panowie słyszałem ze można podłączyc pod radio samochodowe zamiast zmieniarki cd urzadzenie usb takie jak mp3 lub pendrive.słyszałem ze umożliwia to urzadzenie firmy Solisto jednak nigdzie nie moge tego znaleźć w internecie.czy jest jakaś inna mozliwośc podłączenia tego typu urządzeń zamiast zmieniarki cd??
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 15:49 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fubi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Fubi » 23 mar 2008, 21:59

Jest możliwość ja właśnie tak mam do czwartku <ok>
Są dwa wyjścia :
1. Kupić Adapter czyli taka kasetka z kablem
2. Jak masz z tyłu radia wyjście na czincze lub wzmacniacz to kup kabelek czincze na dzeka
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 15:33 przez Fubi, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Fubi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Fubi » 23 mar 2008, 22:07

wilu8, Masz rację to jest lepsze 100 razy i jest pilot ostatnio siedziałem u Rafiego i on właśnie to ma gra super tez to polecam <ok>

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 23 mar 2008, 22:08

brr nie moge patrzec na te przejsciówki. wprowadzaja takie zniekształcenia ze wolałbym miec wyłaczone całkiem radio. kup radio z wyjsciem na usb i bedziesz miał wszystko pod reką <ok>

Awatar użytkownika
Fubi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Fubi » 23 mar 2008, 22:13

Tylko ze takie coś kosztuje 45 zł i wcale nie jest tak źle, a radio z usb to koszt około 300 zł jak ktoś nie ma za bardzo kasy woli takie coś

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 23 mar 2008, 22:19

szczerze mówiąc to chodzi mi o takie rozwiazanie jak na stronie która podałem nizejj.mam radio JVC i z tyłu jest kabel pod który można podpiać zmieniarke cd.słyszałem że sa urzadzenia dokujace które wpinamy pod ten kabel a pod to uzadzenie wpinamy powiedzmy pendriva i wszytko śmiga az miło a radio wykrywa usb jako zmieniarke...

http://www.vw-passat.pl/index.php?optio ... &Itemid=11

Aro69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Aro69 » 24 mar 2008, 15:45

Te transmitery mają kiepską jakość dzwięku popieram słowa Dzikiego sam sprawdzałem tragedia,nie wiem natomiast jak ten solisto wygląda dosć profesjonalnie ale pozory mogą mylić. :-D

szkodnik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szkodnik » 25 mar 2008, 22:36

Nie wiem od kogo sie nasłuchałeś takich głupot!
Ja osbiście jestem w posiadaniu takiego adatera, jakość dzwieku jest tak samo zadowalająca jak dzwięk z płyty CD ktory wcześniej uzyskiałem nie majac jeszcze w/w adaptera. Moim zdaniem nie warto jest kupowac i rezac bez sensu pod pulpitem, aby uzyskac wtyk który umozliwi nam podłaczenie pendriva!

Dzieki adapterowi ktory podałem mamy mozliwość podłaczenia Mp3 przenośne, pendriva a nawet karte SD ponadto jest mozliwośc pdłaczenia (walkman, CD-player, TV) dzieki mini jackowi. Szczerze mówiąc jest to bardzo korzystne rozwiazanie za bardzo niewielkie pieniądze.Pisze to z doświadczenia. Jednak wybór należy do was mi naprawde odpowiada taka opcja i jestem naprawde z tego zadowolony.

Pozdrawiam
szkodnik
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 15:35 przez szkodnik, łącznie zmieniany 1 raz.

kwadrat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kwadrat » 26 mar 2008, 22:15

no dobra aja mam jeszcze inne pytranie mam wejscie aux in w sonym gt30 z przodu i potrzebuje kabel usb-maly jack, istnieje w ogole cos takiego. a chcialbym podlaczyc pendriva a nie odtwarzacz mp3
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 15:35 przez kwadrat, łącznie zmieniany 1 raz.

Aro69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Aro69 » 27 mar 2008, 21:38

Kolego Szkodnik od nikogo nie nasłuchałem się tych głupot,tylko dałem się nabrać i zakupiłem to dziwo,no i niestety dla mnie jakość dzwięku z tego sprzętu to tragedia więc leży sobie w domku ten transmiter :-D Może mam wyższe wymagania co do jakości dzwięku?
Pozdro!!!

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 30 mar 2008, 17:12

"wyjscie" nie umozliwia podpiecia czegokolwiek do radia - jak sama nazwa wskazuje, a jest tam po to zebys sobie mogl podlaczyc wzmacniacz i np. subwoofer.
jesli napisalbys ze chodzi o "wejscie" to bym nic nie mowil ;-) ale ty napisales jasno ze mozna podpiac cos do radia przez wyjscie na wzmacniacz...

Nie przesadzajmy, dzwiek z transmitera zawsze jest slabszej jakosci niestety, sa lepsze i gorsze fakt, i moze ty akurat trafiles na lepszy, ogolnie jednak jest to lipa... dlatego tez nie pisz ze inni mowia glupoty, skoro maja sporo racji.

Co do tematu, to z tego co mi wiadomo "Solisto" jest ciekawym wynalazkiem i dziala, jednak jest dosc kosztowny (z tego co pamietam...), ciezko go dostac no i montaz nie jest jakas prosta sprawa. Moim zdaniem ma to sens tylko w przypadku gdy ktos lubi rezanko, zna sie na robocie i koniecznie chce zostawic fabryczne radio. W innym przypadku taniej i latwiej wyjdzie kupno radia z USB.
Jesli chodzi o transmitery, to jest to polsrodek, ale sa takie ktore daja lepsza jakosc dzwieku. Malo osob wie ze sa transmitery podpinane do kabla antenowego, a nie radiowe. przerabialem temat i jedynie to rozwiazanie daje znosny efekt. Zasada dzialania jest taka ze adapter montuje sie miedzy radio a koncowke kabla antenowego. Trzeba to jeszcze podpiac pod zasilanie i schowac gdzies pod deska. Cena okolo 100zl. Minusem tego jest to ze adapter posiada wejscie liniowe (chinch) wiec musimy miec odtwarzacz mp3 a nie pendrive'a. Nie ma wiec sterowania z poziomu radia, piosenki przelaczamy klawiszami w odwarzaczu mp3...Plusy to jak pisalem lepsza jakosc dzwieku no i wiemy ze ktos stojacy obok w korku nie bedzie sluchal tego co my :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 15:37 przez koko666, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fubi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Fubi » 30 mar 2008, 21:38

Miałem kiedyś radio z wejściem czy tam wyjściem ale miałem przycisk CD i miałem właśnie taki kabelek chincze na dzeka i normalnie miałem podpięte mp3 i grało
To tyle :lol:
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 15:36 przez Fubi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 31 mar 2008, 08:39

no wlasnie widze ze cos sie podzialo dziwnego z tymi "cytatami", ale to juz nie moja wina... przepraszam z gory zainteresowanych :mrgreen:

a co do tego co napisales Fubi, to rzeczywiscie sa takie radyjka z wejsciem chinch AUX (ale nie wyjsciem na wzmacniacz) ktore umozliwiaja podpiecie czegos... sa to glownie dalco i easy touch, ale tez JVC i Sony. Teraz czesciej stosuje sie wejscie typu jack na panelu przednim, kiedys trzeba bylo jeszcze kabelek pod deska puszczac...

Awatar użytkownika
gmitek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gmitek » 07 kwie 2008, 19:51

a mam pytanie odnosnie tej kasety z glowica. czy ktos tego probowal i czy jakos dzwieku jest w miare dobra?? nie chodzi mi o jakies nebiansko czyste brzmienie lecz o zwykle glosniki z audi

[ Dodano: 2008-04-07, 19:55 ]
i jeszcze jedno, czy do audi beta starego radia da rade podlaczyc wejscie aux?? nawt przez jakies kombinowanie, czy ktos sie na tym zna?? bo zalezy mi na muzyce z odtwarzacza mp3, gdyz nie mam obecnie kasy na kupno nowego czy nawet uzywanego radia z usb, przynajmniej do wakacji

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 07 kwie 2008, 21:14

co do kasety to daruj sobie, dzwiek jest dramatyczny. co do kombinowania to rowniez nic raczej nie zdzialasz za 15zl, wiec moze poczekaj do wakacji i uzbieraj 250zl na jakies fajne radyjko z mp3. to nie jakas straszna kasa, wystarczy ze sobie odpuscisz 2 imprezki <ok>

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl