Witam,
mam kilka pytan co do instalacji elektrycznej wentylatorow chlodnicy. Wedlug shcematow instalacji pobranych z http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,57/ (schemat nr 6) do prawidlowego dzialania wentylatorow tzn do tego aby dzialay II stopnie chlodzenia potrzebne sa przekazniki 11 i 2 (bo dzis zauwazylem ze w moim autku jest tylko przekaznik nr 11 ). Jestem rowniez ciekawy czy konieczny (bo tez go nie mam) i do czego sluzy przekaznik nr 3.
Chcialbym sie rowniez dowiedziec w jaki sposob mozna sprawdzic wylacznik termiczny (na schemacie oznaczony jest chyba jako RAD COOL FAN) i jak go mozna wymontowac z chlodnicy bo ja sie dzis tak temu przygladalem to udalo mi sie jedynie wtyczke z niego sciagnac ;-p
za kazda pomoc bede bardzo wdzieczny
pozdrawiam wszystkich
[B4 1,9 TDI] instalacja elektryczna wentylatorow chlodnicy??
-
- Forum Audi 80
Przekaźnik od drugiego biegu wentylatorów będziesz miał zamontowany na dodatkowej listwie przekaźników, nad nogami kierowcy - dostęp po odkręceniu półki.
Czujnik włączenia wentylatorów odkręca się kluczem rurkowym o średnicy 30 lub 32 mm.
Na schemacie szukaj RAD COOL SWITCH, ewentualnie SENSOR.
RAD COOL FAN - to wentylator.
Czujnik włączenia wentylatorów odkręca się kluczem rurkowym o średnicy 30 lub 32 mm.
Na schemacie szukaj RAD COOL SWITCH, ewentualnie SENSOR.
RAD COOL FAN - to wentylator.