Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.8v6 AAH]Pilnie potrzebny schemat el. silnika

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzidzia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.8v6 AAH]Pilnie potrzebny schemat el. silnika

Post autor: dzidzia » 26 mar 2008, 15:30

Witam
Mam wielką prośbe, pilnie potrzebuje schematu elektrycznego silnika do v6 AAH
Również nie pogardze schematami do AC i BC tylko tu mam problem.

Jestem własnie w trakcie swapa silnika w moim Competition z ACE na wspomniany wyzej AAH. Silnik jest przekładany z "dawcy" wiec mam praktycznie wszystko co potrzeba, tylko ze w "dawcy " były liczniki z AC ale bez BC a w moim Competition odwrotnie BC bez AC.
Czy jest mi teraz w stanie ktoś odpowiedzieć czy da sie to złozyć dokupy w jeden licznik tak zeby było AC/BC i działało z silnikiem v6 (ac bedzie działać bankowo bo jest od v6 tylko czy mój BC z 16tki ruszy z v6?)

Z góry dzieki za pomoc i nakierowanie mnie na te schematy elektryczne bo robota staneła przez te kabelki:(

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 26 mar 2008, 16:42

o to sie rozchodzi ?

:arrow: ObrazekObrazekObrazek

arezyy

Post autor: arezyy » 26 mar 2008, 16:49

Twój BC będzie miał problem z dynamicznym ciśnieniem oleju - inne BC są do 4/5 cylindrów a inne do 6. Raczej nie połączysz AC z BC tak żeby powstał AC/BC - trzeba poszukać modułu lub całego licznika z AC/BC od V6

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 26 mar 2008, 19:39

Dokładnie ciężka sprawa z tym połączeniem tego u kupę. Musisz poszukać całego ACBC z V6 lub podłącz sam AC ten co masz z V6 a później będziesz szukać ACBC.

Awatar użytkownika
dzidzia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dzidzia » 26 mar 2008, 20:43

A co ma wspólnego Board Computer z dynamicznym ciśnieniem oleju skoro liczy spalanie paliwa zasięg, czas i takie tam???

Moge prosić te schematy w lepszej rozdzielczości, bo jakieś takie małe.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 26 mar 2008, 20:54

dzidzia pisze:Moge prosić te schematy w lepszej rozdzielczości, bo jakieś takie małe.
Kolego zapisz sobie te pliki na dysk i powiększaj w pierwszym lepszym programie graficznym ;-)

arezyy

Post autor: arezyy » 26 mar 2008, 23:07

dzidzia pisze:A co ma wspólnego Board Computer z dynamicznym ciśnieniem oleju skoro liczy spalanie paliwa zasięg, czas i takie tam???

Moge prosić te schematy w lepszej rozdzielczości, bo jakieś takie małe.
Faktycznie źle Ci napisałem - to AC by nie pasował a nie BC. Ale mimo to połączenie AC i BC w jedno raczej niemozliwe.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 27 mar 2008, 07:49

Twój BC z Competition jak najbardziej bedzie działa w Vce - piszesz ze masz BC bez AC czyli masz Bord Computer z Mini Checkiem, w takiej sytuacji jak wrzucisz to do Vki bedzie swiciła sie kontrolka Oleju, nie ma opcji połaczenia nie wiem polutowania czy też posklejania AC osobno do BC w gre wchodzi tylko i wyłacznie kupno całego modułu AC/BC i to dedykowanego tylko i wyłacznie do Vki ale z tym nie bedzie problemu do V-ek AC/BC jest od groma.

Awatar użytkownika
dzidzia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dzidzia » 27 mar 2008, 18:03

Dzieki za pomoc, schematy sie niestety nie przydały bo nie o to chodziło. Sam nie wiem już co jest potrzebne.
Coś mi gadał elektryk o schemacie podłączenia sie do skrzynki bezpieczników.

Co do Ac i Bc to faktycznie lipa dziś miałem oba zegary w ręce i nie da sie złozyć z tych dwóch jednego :-( , narazie poprzestane na samym BC

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl