[wszystkie] szarpniecie przy dodawaniu i odpuszczaniu gazu
A co sądzicie o drgającym pedale sprzęgła na wolnych obotach przy lekko wciśniętym sprzęgle, można powiedzieć że w pełnym zakresie skoku dzwigni pedału sprzęgła to występuje.
Ta sama sytuacja podczas jazdy. Nic się nie ślizga, nie brzęczy i nie szarpie, tylko występują te drgania. Może to być łożysko dociskowe lub wspomniane łożysko igiełkowe?
Ta sama sytuacja podczas jazdy. Nic się nie ślizga, nie brzęczy i nie szarpie, tylko występują te drgania. Może to być łożysko dociskowe lub wspomniane łożysko igiełkowe?
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
Pomocy
Dziś musiałem gwałtowniej ruszyć. Po tym ruszeniu coś sie ... (edit by mod) mianowicie:
Jak wrzucam 1 to tak jak by zatrzęsło, zatelepało przodem samochodu, przy puszczaniu sprzęgła podobnie,na 2 też,w chwili wrzucania biegu gdy trzymam dźwignię zmiany biegów czuje jak drążek "przesuwa" sie w prawo . Pojechałem na kanał i spod skrzyni kapie ziolony, oleisty płyn,(małe ilości) ,nie petrygo.
Czy jest tam jakieś mocowanie które mogło sie zerwać,poduszki? Bardzo proszę o pomoc co to mogło strzelić, autem da sie normalnie jechać biegi wchodzą, no ale ta 1 ,2, tak jakoś inaczej niż zawsze, jak by ja chciało wybić na gałce no i przy ruszaniu i spuszczaniu sprzęgła telepie całym przodem samochodu.
Jak wrzucam 1 to tak jak by zatrzęsło, zatelepało przodem samochodu, przy puszczaniu sprzęgła podobnie,na 2 też,w chwili wrzucania biegu gdy trzymam dźwignię zmiany biegów czuje jak drążek "przesuwa" sie w prawo . Pojechałem na kanał i spod skrzyni kapie ziolony, oleisty płyn,(małe ilości) ,nie petrygo.
Czy jest tam jakieś mocowanie które mogło sie zerwać,poduszki? Bardzo proszę o pomoc co to mogło strzelić, autem da sie normalnie jechać biegi wchodzą, no ale ta 1 ,2, tak jakoś inaczej niż zawsze, jak by ja chciało wybić na gałce no i przy ruszaniu i spuszczaniu sprzęgła telepie całym przodem samochodu.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, 08:44 przez mavverick, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
moim zdaniem takie szarpanie przy puszczaniu idodawaniu gazu to nić innego jak mechanizma różnicowy jęsli wszystkie inne elementy zawieszenia są w pożądku. Te auta maja 15 albo i więcej lat - myślicie że ktoś kiedyś wymieniał mechanizm- wątpie. Ja miałem to samo wymieniałem przeguby zewnętrzne i wewnętrzne, łożyska sprzęgła, wszystkie gumy zawieszenia i co? władowałem się tylko w niepotzrebne koszty bo i tak musiałem wymienić mechanizm różnicowy bo na kołach żebatych już był taki prześwit że lapiej nie mówić. Ale mam nadzieję że uwas są to tylko jakieś drobne elementy zawieszenia czy napędu. pozdrawiam
Witam
jak wczescniej pisałem miałem identyczne problemy jak Wy :-> :-x
Dzis juz ich nie ma :lol:
Wymieniłem poduszki pod silnikiem, i dokladnie zmiejszyłem luzy tego kikuta z przodu ( mocowanie silnika)~ mocowany jest na 2 srubach.
Nic nie stuka :mrgreen: , nic nie szarpie poprostu MALINA :oops: <tance>
Koszt poduszek 40 zl z Febi <ok>
jak wczescniej pisałem miałem identyczne problemy jak Wy :-> :-x
Dzis juz ich nie ma :lol:
Wymieniłem poduszki pod silnikiem, i dokladnie zmiejszyłem luzy tego kikuta z przodu ( mocowanie silnika)~ mocowany jest na 2 srubach.
Nic nie stuka :mrgreen: , nic nie szarpie poprostu MALINA :oops: <tance>
Koszt poduszek 40 zl z Febi <ok>