[B3 LPG] butla w kole zapasowym i spalanie
[B3 LPG] butla w kole zapasowym i spalanie
Powiedzcie mi jakbym chciał wsadzić butle w koło zapasowe do b3 to jakiej pojemności zbiornik tam wejdzie? I jeszcze jedno ile gazu może spalać silnik 2,0?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Re: [B3 LPG] butla w kole zapasowym i spalanie
W b3 nie ma typowego miejsca na koło zapasowe, a pionowo butli toroidalnej nie możesz montować. Co do pojemności to widziałem 53l, czyli gazu wejdzie Ci 20% mniej.Bożuch pisze:Powiedzcie mi jakbym chciał wsadzić butle w koło zapasowe do b3 to jakiej pojemności zbiornik tam wejdzie?
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Bożuch, koło zapasowe w B3 stoi pionowo z lewej strony bagażnika i w tym miejscu można wstawić pionową butlę. Innym wyjściem jest zamontowanie zbiornika toroidalnego w zagłębieniu bagażnika poziomo, tak jakbyś miał w tym miejscu koło zapasowe. Niektórzy robią do tego jeszcze stelaż i wyrównują powierzchnię tak uzyskanej "podłogi"/półki.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
najlepsze rozwiązanie to leżąca butla w kształcie koła ja mam 34 litry i miejsca coś tam jeszcze jest w każdym razie wózek od dziecka wchodzi do środka a co butli w miejscu koła zapasowego nawet jak byś zamontował taką butlę to i tak musisz kupić koło dojazdowe małe i położyć je w bagażniku no niestety pomysł ze zbiornikiem paliwa za siedzeniami nie był ich mocną stroną