[all Audi] Oświetlenie regulacji świateł
[all Audi] Oświetlenie regulacji świateł
Witam mam taki problem ze nie mam podświetlenia przycisku z regulacji świateł
Czy jest możliwość wymiany diody czy żarówki w tym przycisku :?:
Bo rozebrałem trochę i chyba jest żaróweczka tylko ze jest przylutowana do płytki dalej bałem się rozbierać.
Bo w tych innych przyciskach to normalnie jest ściągam to wieczko i jest normalnie żarówka a tu jest jakoś dziwnie.
I drażni mnie ze nie świeci się wszystko.
Jak się nie da to chyba najlepiej będzie kupić używkę przycisk i tyle.
Z góry dzięki za pomoc <ok>
Czy jest możliwość wymiany diody czy żarówki w tym przycisku :?:
Bo rozebrałem trochę i chyba jest żaróweczka tylko ze jest przylutowana do płytki dalej bałem się rozbierać.
Bo w tych innych przyciskach to normalnie jest ściągam to wieczko i jest normalnie żarówka a tu jest jakoś dziwnie.
I drażni mnie ze nie świeci się wszystko.
Jak się nie da to chyba najlepiej będzie kupić używkę przycisk i tyle.
Z góry dzięki za pomoc <ok>
Da sie to rozebrać - płytka i ten czerwony plastik są "przygrzane" do płytki z pinami - pokombinuj, trochę lutownicy i da sie to rozmontować. Mi się udało ale za cholere nie mogę dostać takiej żarówki - są bardzo wąskie, ok 2mm średnicy. Oblatałem pół Wrocka i moją okolicę i lipa - może ktoś pomoże - wziąłbym z 5 od razu.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
tomo, czy ta zarówka jest taka sama jak do podswietlania elektrycznych lusterek (taki cieniutki waleczek)? Bo jak tak to u mnie mozna takie nabyc. A moze lepiej wlutować tam diode taka z podswietlania np. elektrycznych szyb.... moja niunia jest z końca 95roku i mam wszedzie juz diodowe przełaczniki, wiec napewno mozna to tak rozegrac.
Nie mam pojęcia - nie czaje tego, dla mnie żarówka to żarówka, ale od diody ją odróżnię i to nie jest dioda. Daj jakiś link na PW albo coś gdzie moge to dostać i najlepiej od razu kupić. Do podświetlenia przycisku ogrzewania tylnej szyby jest mi potrzebna druga taka, wiec wezmę więcej.Solskier pisze:tomo, czy ta zarówka jest taka sama jak do podswietlania elektrycznych lusterek (taki cieniutki waleczek)? Bo jak tak to u mnie mozna takie nabyc. A moze lepiej wlutować tam diode taka z podswietlania np. elektrycznych szyb.... moja niunia jest z końca 95roku i mam wszedzie juz diodowe przełaczniki, wiec napewno mozna to tak rozegrac.
Ja tej żarówki u siebie w ogóle nie miałem (chyba ktoś ją już przede mną zdemontował). Ta żarówka jest mniejsza niż taka standardowa, która wchodzi w te plastikowe oprawki od zegarów (nie znam oznaczenia). Nie chciało mi się szukać takiej żaróweczki, więc rozłożyłem cały ten przełącznik, rozwierciłem otwór na żarówkę o 1mm wiertarką (nie mogą być małe obroty, żeby plastik nie popękał jak wiertło się w niego "wgryzie"). Przylutowałem żaróweczkę taką standardową od zegarów (taka co jest wsadzana w plastikową oprawkę) i wszystko poskładałem .
Świeci się bardzo ładnie .
Świeci się bardzo ładnie .
Kupiłem dzisiaj przełącznik dałem 20 zł i jest podświetlone ale nie jestem zadowolony dla tego że nie świeci tak jak reszta więc udało mi się rozebrać stary i biorę się za wymianę żarówki ( za 2 dni mają być ) zobaczymy jak będzie na nowej żarówce
Czy ten przełącznik wam też świeci słabiej niż inne :?:
Czy ten przełącznik wam też świeci słabiej niż inne :?:
ha czyli wydałeś 20 zł. na nowy przełącznik a i tak reanimujesz stary! W razie W bedziesz miał zapasowy. Ja miałem z 4 przełączników 3 diody upalone, więc kupiłem 8 żarówek tak na zapas i wymieniłem we wszystkich przełącznikach, wiedziałem że będzie różnica w świeceniu. obecnie wszystko świeci bardzo ładnie. Zastanawiam sie jednak nad czerwonymi ledami gdyż bardzo chciałbym uzyskać KRWISTĄ CZERWIEŃ HEHE.
Pozdrawiam
szkodnik
Pozdrawiam
szkodnik