[B4/ABK/Coupe] Schemat przedniego zawieszenia ABK
[B4/ABK/Coupe] Schemat przedniego zawieszenia ABK
Witam : Po wymianie w warsztacje samochodowym przedniego zawieszenia ( całego ) coś mi tak jak by skrzypi ociera , muszę sie wsiąść sam za to i zobaczyć co to może być. Nie ukrywam ze nie robiłem tego nigdy i przydał by mi się jakiś schemacik co z czym jest połączone i na jakie śrubki .
Jeżeli dopiero wymieniałeś zawieszenie to raczej nie ma co grzebać, no chyba że twój mechanik z jednego kompletu zrobił dwa :mrgreen: .
Trzeszczeć może wiele elementów, niekoniecznie tylko poducha. U mnie dla przykładu, przy przejeżdżaniu przez progi, trzeszczały gumy mocowania stabilizatora. Proponuję, zacznij od potraktowania wszystkich gum zawieszenia olejem silikonowym. Taki olej zapobiega jej twarnieniu. Można je dostać w "szpraju"w większości hipersupermarketów. Jeżeli to nie pomoże, to wtedy można szukać głębiej.
Pozdrawiam
Trzeszczeć może wiele elementów, niekoniecznie tylko poducha. U mnie dla przykładu, przy przejeżdżaniu przez progi, trzeszczały gumy mocowania stabilizatora. Proponuję, zacznij od potraktowania wszystkich gum zawieszenia olejem silikonowym. Taki olej zapobiega jej twarnieniu. Można je dostać w "szpraju"w większości hipersupermarketów. Jeżeli to nie pomoże, to wtedy można szukać głębiej.
Pozdrawiam