CB Radio - wybor zestawu
-
- Forum Audi 80
Panowie jak to jest z legalnościa tego unidena 520xl?tzn z homologacja?bo Ci co sprzedaja te radia na allegro to pisza ze jest deklaracja zgodności(homologacja)i mam pytanie czy policja nie przyczepi sie ze ze radio jest nie dopuszczone do użytku? Sprzedalem mojego unidena 510xl i chcialem lepsze kupic ale nie ma za bardzo co i chyba kupie unidena 520xl. Znajomy sprzedajacy radia cb polecal mi Areo i laffayed ares, ale jakos nie jestem przekonany do koreanskich sprzetów.Pozdr Piotr
Ja kupiłem ostatnio to radyjko jakaś deklaracja zgodności jest tam.pietrusek1 pisze:Panowie jak to jest z legalnościa tego unidena 520xl?tzn z homologacja?bo Ci co sprzedaja te radia na allegro to pisza ze jest deklaracja zgodności(homologacja)i mam pytanie czy policja nie przyczepi sie ze ze radio jest nie dopuszczone do użytku? Sprzedalem mojego unidena 510xl i chcialem lepsze kupic ale nie ma za bardzo co i chyba kupie unidena 520xl. Znajomy sprzedajacy radia cb polecal mi Areo i laffayed ares, ale jakos nie jestem przekonany do koreanskich sprzetów.Pozdr Piotr
A wyrób chiński.
co do legalnosci to jest to sprawa dyskusyjna...prawda taka ze polowa radii na rynku jej nie ma. te deklaracje to cos w stylu ksiazki serwisowej w sprowadzonym 20-letnim aucie :mrgreen:
inna sprawa ze policja moze sie dowalic nawet do radia ktore rzeczywiscie ma homologacje, bo oczywiscie wiecie ze zabronione jest uzywanie CB podczas jazdy :lol:
inna sprawa ze policja moze sie dowalic nawet do radia ktore rzeczywiscie ma homologacje, bo oczywiscie wiecie ze zabronione jest uzywanie CB podczas jazdy :lol:
Ta, a niedługo będzie trzeba powieśić taką tabliczkę, jak kiedyś w autobusach:koko666 pisze:... bo oczywiscie wiecie ze zabronione jest uzywanie CB podczas jazdy :lol:
"Rozmowa z kierowcą w czasie jazdy zabroniona" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dajcie spokój.
A co do legalności, homologacji, deklaracji zgodności i takich tam bzdetów:
Czy jest może jakaś osoba, u której policja doczepiła się do cb???????Dużo dyskusji ale jeszcze nikt się nie chwalił, żeby komuś capnęli radyjko.
no ja wiem ze i homologacja a tym bardziej durny przepis o nieuzywaniu CB podczas jazdy to smiech na sali kto wozi swiadectwo homologacji w aucie? moze kiedys jak jeszcze tzreba bylo rejestrowac czy miec jakies pozwolenia na radyjka...
oba przyklady podalem oczywiscie z przymrozeniem oka :mrgreen: bo nawet jesli istnieja to kto nam udowodni <ok>
oba przyklady podalem oczywiscie z przymrozeniem oka :mrgreen: bo nawet jesli istnieja to kto nam udowodni <ok>
Wczoraj zakupiłem unidena 520xl na allegro zobaczymy czy bedzie to dobry wybór antenke juz kupiłem wczesniej cte 1500 na stałe Zobaczymy jak to sie bedzie spisywac bo dzisiaj juz bym sie nadział na miśków z radarem Mam nadzieje ze coś sie zaoszczedzi kaski :mrgreen: Jak sie spisuje radyjko napisze za jakis czas
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Warto zaznaczyć, że aby dobrze słyszeć i dobrze być słyszanym pozostali rozmówcy też muszą mieć jako takie anteny. Życie pokazuje że większość ma te kikuty po 30cm na magnes. Wsiadam w autko i nic tylko szum :roll:
Sam mam Lafayette Ares + Sirio Titanium 1400 (10cm brakuje do stropu w garażu :-o ) na uchwycie na klapie. Jak pytam to mówią że dobrze słyszą
73, Panowie!
Sam mam Lafayette Ares + Sirio Titanium 1400 (10cm brakuje do stropu w garażu :-o ) na uchwycie na klapie. Jak pytam to mówią że dobrze słyszą
73, Panowie!
ja mysle ze to jakas bzdura, bo byloby to dyskriminacja inncy kierowcow czyli wbrew konstytucji itp, bla bla bla... nie znam sie co [rawda na tym ale tak mi sie wydaje. Inna sprawa ze u nas w kraju wszystko mozliwe wiec kto wiemsanchez pisze:słyszałem ze mają zakazac uzywania cb w samochodach osobowych. co dla mnie jest bzdurą. ale w naszym kraju to normalne państwo mam mniej kasy z mandatów i bedą robic wszytsko zeby sie dorobic
mam jeszcze pytanie:
Z której strony mam umieścić cb pod kierownica :?: Wiadomo ze przywiesze je do górnej częsci półki ale z lewej strony czy prawej :?: z lewej mam juz centralke od gazu ale chyba bede musiał ją przenieść bo wydaje mi sie ze z lewej bedzie wygodniej :-> i na czym wam wisi grucha macie uchwyty takie jak na allegro
http://www.allegro.pl/item342622833_uch ... is_cb.html
:?: :?: :?:
Z której strony mam umieścić cb pod kierownica :?: Wiadomo ze przywiesze je do górnej częsci półki ale z lewej strony czy prawej :?: z lewej mam juz centralke od gazu ale chyba bede musiał ją przenieść bo wydaje mi sie ze z lewej bedzie wygodniej :-> i na czym wam wisi grucha macie uchwyty takie jak na allegro
http://www.allegro.pl/item342622833_uch ... is_cb.html
:?: :?: :?: