[80 B4 1,9TDI],kontrolka oleju
[80 B3 1,6TD]kontrolka oleju
Witam mam problem! posiadam AUDI 80 B3 1987r. diesel. Przy uruchamianiu silnika piszczy i sie swieci przez pewnien moment kontrolka oleju a wiem ze olej jest. wymieniany byl czujnik i dalej to samo.
Kolego, temat źle nazwany... jakby nie fakt że jesteś z Krasnegostawu to położyłbym kłódką na wątek, poczytaj regulamin i się dostosuj
cobra
Kolego, temat źle nazwany... jakby nie fakt że jesteś z Krasnegostawu to położyłbym kłódką na wątek, poczytaj regulamin i się dostosuj
cobra
Ostatnio zmieniony 14 sty 2007, 21:45 przez gozdi, łącznie zmieniany 2 razy.
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Podczepie się do tematuy, jaki olej do diesla polecacie? bo mam problem kupiłem mineralny LOTOS i się chyba przewiozłęm, na wolnych obrotach cały czas mi mruga kontrolka od ciśnienia, wcześniej tego nie było i mam zamiar wymienić jednak na inny bo wydaje mi się że ten p...Lotos to zupa a nie olej...
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pewnie, że jeździł... ale gdybys rozebrał silnik który jeździł na LOTOSIE i na CASTROLU. to wtedy byś zobaczył różnice, ja miałem taką okazję, pompa oleju w tym z Lotosem to wyglądała.... wogóle wszystko. A ten z Castrolem wszystko ładne czyściutkie. Naprawde jest różnica.FranoF1 pisze:mój stary silnik ABT jeździł cały czas na LOTOSIE i nigdy sie z nim nic nie działo...
Pozdrawiam 8-)
-
- Forum Audi 80
[80 B4 1.9 1Z] kontrolka
Witam mam Audi awant 1.9 tdi z 92 roku mam pytane przy dluzszym grzaniu swiec zaczyna mi migac i piszczec kontrolka oleju ,i co oznacza zolta kontrolka km/h z gory dzieki pozdrawiam :shock:
[b4 1.9Tdi 1Z] kontrolka cisnienia oleju
Kotrolka cisnienia oleju zaswieca się czasami na nierówniosciach, po stuknięciu w szybkę licznika gasnie. Co moze byc przyczyną???? nieprawidłowy styk żarówki kontrolki???
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, 10:48 przez rczopik2, łącznie zmieniany 1 raz.
- radek kocio
- Forum Audi 80