Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Rezanko - jak wyciąć tylną półkę ?

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
mrx1983
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mrx1983 » 08 lut 2007, 23:21

Emem pisze:Wogole uciagneloby mi samo radyjko 4x45 takie 2 20tki z tylu ? Czy razcej ciezko ?
ja mam co prawda 50 W,ale mysle ze da rade,ja smigam bez wzmacniacza i naprawde ladnie dudni :-D a co do macaudio,to ta firma tez nie jest za specjalnie lepsza :-/
chociaz przypomnialo mi sie ze kiedys w maluchu mialem panasonica 45 W koncowka i caly maluch rozchodzil sie na zgrzewach :-)
ScaniaDriver pisze:W pewnym sensie jakos naruszasz jakos to jest obliczane tak mi sie wydaje
ja mam u siebie tak wyciete od kilku lat i nie mam zadnych problemow z tylna szyba :-) pamietaj jeszcze jedno ze jak wstawisz drewniana polke to ona dodatkowo usztywnia :-)

Awatar użytkownika
Emem
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Emem » 08 lut 2007, 23:29

mrx1983 pisze:a co do macaudio,to ta firma tez nie jest za specjalnie lepsza :-/
Jednkaze chyba bardziej popularna, w dodatku do MacAudio sa maskownice, a jezeli mam wybarc meidzy tym Audionem a MacAudio to biore 2 wariant, bo mam zakryte glosniki, a pomaranczowe (zulowskie troche) raczej nie ebde pasowaly...

Ale to tez kwestia gustu, dyskutujemy przeciez o jakosci dzwieku a nie estetyce

Pozdr !

mrx1983
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mrx1983 » 08 lut 2007, 23:35

Emem pisze:
mrx1983 pisze:a co do macaudio,to ta firma tez nie jest za specjalnie lepsza :-/
Jednkaze chyba bardziej popularna, w dodatku do MacAudio sa maskownice, a jezeli mam wybarc meidzy tym Audionem a MacAudio to biore 2 wariant, bo mam zakryte glosniki, a pomaranczowe (zulowskie troche) raczej nie ebde pasowaly...

Ale to tez kwestia gustu, dyskutujemy przeciez o jakosci dzwieku a nie estetyce

Pozdr !
z tymi glosnikami to roznie bywa.... ja kiedys kupilem elipsy firmy Tiatan,graly rewelacyjnie,chociaz mialy wicej bassu jak reszty dzwieku i kosztowaly nowe 80 pln...i to mnie zdziwilo....co sie pozniej okazalo,firma ta robi na licencji pioneera i sprzedaje pod swoja nazwa,wszystkie czesci byly wlasnie pioneera :-)
omijaj napisy na glosnikach MADE IN CHINA,i nie wierz w to ze ma 300 Wat czy wiecej,bo to jest chwyt marketingowy :-)

ScaniaDriver
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ScaniaDriver » 09 lut 2007, 00:05

No dzieki tak tylko zapytałem z ciekawosci jak sie nic nie dzieje to spoko warto wiedziec:)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 09 lut 2007, 11:28

Emem pisze: Wogole uciagneloby mi samo radyjko 4x45 takie 2 20tki z tylu ? Czy razcej ciezko ?
Nie. Nie ma najmniejszego sensu podłączania 20 cm niskotonowych głośników bezpośrdnio do radia. Musi byc dodatkowy wzmacniacz. Poza tym komora ktorą robi bagażnik jest za duża do dwóch 20 cm głosników i tak na prawdę, aby miały one optymalne warunki pracy powinny być zabudowane od wewn, tj zmniejszona komora w kufrze. Dlatego właśnie lepiej jest stosować skrzynie.

Awatar użytkownika
Emem
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Emem » 09 lut 2007, 11:37

mrx1983 pisze:omijaj napisy na glosnikach MADE IN CHINA,i nie wierz w to ze ma 300 Wat czy wiecej,bo to jest chwyt marketingowy
taa, na targowisku ostatnio widzialem glosnik 500wat za 15zl heh
Doc pisze:Dlatego właśnie lepiej jest stosować skrzynie.
wiadomo, jednakze u mnie juz brak miejsca... (zapasowka,butla LPG) wiec ew rozwiazaniem jest zrobienie nowej polki i zrobienie zabudowy glosnikow od spodu...

Wiec teraz pytanie mam : jezeli zrobie polke ze sklejki to czym ja potem obic zeby to jakos wygladalo ? Bo pomalowac zwyczajnie na czarno to kiepski chyba pomysl...

Kolego "Doc" jesli mozesz to napsiz mi na PW celem nie przedluzania tego tematu, z gory dziekuje !

Awatar użytkownika
Maniek mechanik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maniek mechanik » 09 lut 2007, 18:48

Emem pisze:
Wlasnei wdizialem je na allegro, ale chyba lepiej kupic za podobna cene tez 20tki MacAudio, bo ten Audion bez urazy ale chyba malo znana firma...

Wogole uciagneloby mi samo radyjko 4x45 takie 2 20tki z tylu ? Czy razcej ciezko ?

Pozdr !
Radio samo bedzie miało ciężko. Audiony są sprawdzone już od roku u mnie, produkowane na licencji JBL, co prawda to jest już druga para tych głośników ale tylko dlatego że sie komuś poprzednie spodobały i pewnego ranka juz ich nie było.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 10 lut 2007, 00:08

Emem pisze:Wiec teraz pytanie mam : jezeli zrobie polke ze sklejki to czym ja potem obic zeby to jakos wygladalo ? Bo pomalowac zwyczajnie na czarno to kiepski chyba pomysl...
Płyta wiorowa lub mdf obij sobie wykładziną za 6 zł m2. Cienka bez gumy na spodzie.
Emem pisze: Kolego "Doc" jesli mozesz to napsiz mi na PW celem nie przedluzania tego tematu, z gory dziekuje !
Pisz smialo, po to jest to forum

Awatar użytkownika
Emem
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Emem » 10 lut 2007, 15:16

Doc pisze:
Emem pisze:Wiec teraz pytanie mam : jezeli zrobie polke ze sklejki to czym ja potem obic zeby to jakos wygladalo ? Bo pomalowac zwyczajnie na czarno to kiepski chyba pomysl...
Płyta wiorowa lub mdf obij sobie wykładziną za 6 zł m2. Cienka bez gumy na spodzie.
Emem pisze: Kolego "Doc" jesli mozesz to napsiz mi na PW celem nie przedluzania tego tematu, z gory dziekuje !
Pisz smialo, po to jest to forum
Dzieki za pomoc, jak nie bede mogl znalesc tej wykladziny to napisze ...

Mysle ze uda mi sie cos naskrobac...

Pozdr

mrx1983
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mrx1983 » 10 lut 2007, 15:35

Emem pisze:Dzieki za pomoc, jak nie bede mogl znalesc tej wykladziny to napisze ...
fajne mozna znalezc w slklepach z dywanami itp...do wykonczen wnetrz :-D

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 11 lut 2007, 00:57

mrx1983 pisze:ajne mozna znalezc w slklepach z dywanami
Dokładnie. Leroy Merlin, Obi itp itd.
Najtansze po 5, 6 zł są cienkie jak szmatka - do tego idealne.

Awatar użytkownika
Emem
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Emem » 11 lut 2007, 13:53

mrx1983 pisze:
Emem pisze:Dzieki za pomoc, jak nie bede mogl znalesc tej wykladziny to napisze ...
fajne mozna znalezc w slklepach z dywanami itp...do wykonczen wnetrz :-D
Doc pisze:mrx1983 napisał/a:
ajne mozna znalezc w slklepach z dywanami
Dokładnie. Leroy Merlin, Obi itp itd.
Najtansze po 5, 6 zł są cienkie jak szmatka - do tego idealne.
Ok, dzieki chlopaki... ;-)

Znajde kupca na moje obecne MACaudio 13tki coby wiekszy budzet miec i zaczynam robote...

ramzes13
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [80 B3] Wycinac blachy pod tylna polka ? Ma to sens ?

Post autor: ramzes13 » 13 lut 2007, 09:48

Zreszto ja mam 3 drozne elipsy Pioneer 40w w nominalie 6*9 i sie na nie nie uskarzam. Dzwiecza tak jakbym mial w kufru glosnik niskotonowy. Cisnienie az bije w kufrze, a co najciekawsze ze so podlaczone no magnetoli Blaupunkt 4*40.
Co zas do wykrajania otworow w blachach to nie kazdemu samochodu sodzono dozyc do wieku oldtimer'a, zatem bez przesady ale kroj

Lasek71
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lasek71 » 21 lut 2007, 15:41

ja mam 3 drozne magnata http://moto.allegro.pl/item168666165_ma ... ncja_.html moze nie ma jakiegos zdumiewającego basu ale barwa dzwieku jest naprawde dobra i jesli chodzi o ciecie polki tylniej to jak najbardziej... i jeszcze wrzucic trzeba jakis bass do bagazniku i bedzie dobrze :-) :-)

xav
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Rezanko - jak wyciąć tylną półkę ?

Post autor: xav » 27 lut 2007, 09:27

Witam. W najbliższym czasie mam zamiar wyciąć nową tylną półkę i zamontować głośniki 6x9'. Po oględzinach obawiam się że nowa półka będzie się opierała na wystającym stalowym profilu i albo przy siedzeniach albo przy szybie będzie za wysoko. Myślałem też o zrobieniu półki w dwuch częściach, przed i za tym wystającym profilem, ewentualnie łamanej tylko wtedy pojawia się problem z szczelnością. Głośniki chce zamontować mniej więcej w tych miejscach gdzie były orginalne i tylko powiększyć dziury żeby mieściły się magnesy ( czym najprościej wyciąć tą blachę ? ). Poradźcie jak naljepiej do tego podejść. Pozdrowki ;-)
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 11:04 przez xav, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl